Ženski nogomet

Gračan nakon pobjede: “Cure su ovo zaslužile svojim ponašanjem i ljubavlju prema nogometu”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Izabela Lojna pogotkom u 18. minuti donijela je Hrvatskoj slavlje



RIJEKA Hrvatska ženska A reprezentacija pobijedila je Ukrajinu rezultatom 1:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine. Strijelkinja za slavlje bila je Izabela Lojna, koja je u 18. minuti u mrežu poslala slobodnjak.


“Danas je moj pogodak donio tri boda, a nadam se da će tako biti i ubuduće. Tko god zabije, bitno da se pobijedi, pa makar i Doris zabila s gola. Bitno da se pišu tri boda. A za moj pogodak je najviše zaslužan trener Jure jer mi je prije utakmice rekao da, ako budem imala slobodnjak, pucam po golu jer je vjetar nosi”, rekla je Lojna, a prenosi službena stranica HNS-a.


Izbornik Nenad Gračan bio je zadovoljan nakon susreta.




“Znali smo i prije početka da je grupa zahtjevna, da su to sve reprezentacije koje su bile u potovima ispred nas, ali znali smo i da nisu kvaliteta koju Wales ima. Oporavili smo se nakon tog poraza, ušli smo u utakmicu dobro. Prvo poluvrijeme je bilo bolje, a izlaskom Balog se to malo poremetilo. Drugo poluvrijeme smo imali malo sreće, a Ukrajinke su također imale nekoliko situacija. Najvažnija je pobjeda i da cure mogu vratiti samopouzdanje jer one to zaslužuju svojim ponašanjem, odgovornošću, ljubavlju prema reprezentaciji, odnosno nogometu”, rekao je izbornik Nenad Gračan.