Bez golova u Puli

Gračan debitirao na klupi ženske reprezentacije osvojivši prvi bod Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2023.

Katarina Blažević

Iva Landeka/Foto PIXSELL

Iva Landeka/Foto PIXSELL

Hrvatsku u utorak, također u Puli, očekuje susret s Moldavijom, koja dosad nije osvojila niti jedan bod, ali je odigrala tek dvije utakmice. 



RIJEKA Susret 5. kola skupine G kvalifikacija za SP nogometašica: Hrvatska – Litva 0:0. Stadion Aldo Drosina. Sutkinja: Nadežda Gorinova (Rusija). Žuti kartoni: Petravičiene, Liužinaite (Litva), Krznarić (Hrvatska).


HRVATSKA: Bačić, Šabašov (od 79′ Jedvaj), Balog, Pranješ, Čanjevac, Domazet, Pezelj, Krznarić (od 79′ Gegollaj), Landeka, Marković, Glibo (od 48′ Lubina).


LITVA: Lukjančuke, Ruzgute, Neverdauskaite, Piesliakaite, Liužinaite, Petravičiene, Gailevičiute (od 72′ Kižaite), Vaitukaityte, Mikutaite, Jonušaite, Lazdauskaite (od 84′ Proscevičiute).




Hrvatske nogometašice u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo napokon su osvojile prvi bod odigravši 0:0. Izbornik Nenad Gračan na pulskom je stadionu remijem protiv Litve debitirao na klupi hrvatske reprezentacije, ali njegove igračice, usprkos osvojenom prvom bodu, još uvijek nisu uspjele postići i prvi pogodak.


Hrvatska se i u ovom susretu mučila, a prilike su počele sijevati tek u drugom poluvremenu nakon siromašnog i blijedog otvaranja susreta. Prvu najbolju šansu imala je Krznarić u 55. minuti, kada je nakon slobodnog udarca Landeke snažno tukla s lijeve strane, ali je vratarka gostujuće ekipe to spremno obranila.


Deset minuta kasnije Marković je iskoristila pogrešku litvanske igračice, a njezin udarac s pet metara vratarka Lukjančuke je izbila u korner.


Hrvatsku u utorak, također u Puli, očekuje susret s Moldavijom, koja dosad nije osvojila niti jedan bod, ali je odigrala tek dvije utakmice.