HNL

Gorica s igračem više uzela tri boda protiv Puljana

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



VELIKA GORICA U prvom susretu posljednjeg 36. kola HNL-a nogometaši Gorice pobijedili su na domaćem terenu Istru 1961 s 2-0 (0-0) čime su prekinuli pozitivan niz pulskog sastava.


Prvi pogodak na susretu postigao je Jurica Pršir u 75. minuti. Sve je zaključeno u 96. kada je Marko Soldo zabio za 2-0 čime je Gorica donekle popravila loš dojam na kraju sezone koju je kraju privela pobjedom. Prije ovog slavlja Velikogoričani su imali pet ligaških poraza u šest utakmica. Prije ovog poraza Istra 1961 je imala četiri pobjede i remi u pet prvenstvenih dvoboja.


Ovaj rezultat ujedno je doveo do toga da Gorica i Istra 1961 završe sezonu s identičnim 41 bodom.




U prvom poluvremenu bolji su dojam ostavili gosti iz Pule koji su tri puta zaprijetili. No, udarci Čuića, Lisice i Ekonga nisu naštetili domaćem sastavu. U prvom dijelu Velikogoričani ni jednom nisu konkretno došli pred suparnička vrata, ali  je zato domaćin zaprijetio odmah na startu drugog poluvremena. U 46. minuti udarac je isprobao Mrzljak, ali nije bio precizan.


U 50. minuti po prvi puta se zatresla mreža. Gostujući igrač Lisica je pogodio pod gredu, ali je pogodak poništen zbog ranijeg prekršaja u napadu. Imao je potom Lisica novu šansu za goste koji su u 67. minuti ostali s igračem manje. Tada je Čuić zaradio drugi, isključujući žuti karton.


Igrača više Gorica je naplatila vrlo brzo, u 75. minuti domaćin je složio lijepu akciju, a jednaka takva bila je egzekucija Pršira za 1-0. Unatoč igraču manje mogli su gosti izbjeći poraz, ali udarac Ekonga u 79. minuti prošao je tik pored vratnice.


Dvoboj je zaključen drugim golom domaćina, strijelac je u 95. minuti bio Soldo.


Subotnji parovi su Varaždin – Osijek od 17 sati te Lokomotiva – Hajduk od 19.10 sati, dok se zadnje utakmice sezone igraju u nedjelju. Od 15 sati na Rujevici će igrati Rijeka – Slaven Belupo, dok sve završava ogledom na maksimirskom stadionu. U 17.30 sati počinje susret Dinamo – Rudeš.