Kapetan Australije U-23

Gorica na posudbu dovela igrača Fulhama: “Veselim se svemu što nas čeka”

Hina

Tyrese Francois/Foto HNK Gorica

Tyrese Francois/Foto HNK Gorica

Osjećam se odlično, želim pomoći momčadi i klubu da ostvare svoje ciljeve dok sam ovdje. Danas sam odradio prvi trening s ekipom, još uvijek se upoznajem sa svima - kaže Francois



VELIKA GORICA Dan nakon Dominika Prokopa u Goricu je stiglo je još jedno pojačanje, a riječ je o kapetanu australske U-23 reprezentacije Tyreseu Francoisu, objavio je hrvatski nogometni prvoligaš.


Tyrese Francois je 22-godišnji veznjak i došao je na posudbu iz Fulhama do kraja ove godine.


“Osjećam se odlično, želim pomoći momčadi i klubu da ostvare svoje ciljeve dok sam ovdje. Danas sam odradio prvi trening s ekipom, još uvijek se upoznajem sa svima, ali lijepo su me dočekali i veselim se svemu što nas čeka u ovom razdoblju. Dat ću 100 posto u svakoj utakmici dok sam u Gorici i pokušat ću pozitivno utjecati na momčad”, rekao je Francois.




On je rođen 2000. godine u Campbelltownu u Australiji, gdje je i napravio svoje prve nogometne korake. S 13 godina s obitelji je preselio u London te se priključio Fulhamu u kojem je igrao za mlađe selekcije. S 19 godina debitirao je za prvu momčad protiv Southamptona u EFL Cupu, dok je prvu utakmicu u Premier ligi odigrao protiv Newcastlea prošle sezone. U dresu Fulhama upisao je ukupno 84 nastupa, od čega devet za seniorsku momčad, a posljednju utakmicu odigrao je 22. kolovoza u EFL Cupu.