PRVA HNL

Gorica na domaćem terenu uvjerljivo poražena od Dinama, slijedi izravni okršaj s Rijekom za mjesto u Europi

Hina

Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

Neopterećeni Dinamo nije previše mario prema europskim ambicijama Gorice koja je pobjedom mogla osigurati treće mjesto i plasman u Europu.



ZAGREB U posljednjem susretu 35. kola Prve HNL Dinamo je pobijedio Goricu sa 3:0 zakompliciravši borbu za Europu uoči posljednjeg kola.


Sva tri gola za 25. pobjedu hrvatskog prvaka zabio je Mario Gavranović (3′, 33′, 90’+2′).


Neopterećeni Dinamo nije previše mario prema europskim ambicijama Gorice koja je pobjedom mogla osigurati treće mjesto i plasman u Europu.




Iako su “Modri” još prije tjedan dana osigurali novi naslov, a u srijedu ih očekuje finale Kupa protiv protiv Istre 1961, momčad Damira Krznara je bila dominantna.


Gosti su poveli već u trećoj minuti. Marko Tolić je između dvojice braniča uposlio Gavranovića, a švicarski reprezentativac lijepo zabio za 1:0.


U 13. minuti zaprijetio je i domaćin, Babec je pucao, no Zagorac je obranio. Deset minuta kasnije pucao je Mudrinski, ali pored gola.


U trenucima dok je Gorica stiskala. Gavranović je opet zabio. Kastrati je nakon brze kontre poslao povratnu loptu do Gavranovića koji je s ruba kaznenog udarca pogodio za 2:0.


U drugom dijelu Gorica nije ima previše prlika sve do 87. miute kada je domaćin dobio jedanaesterac nakon što je Franjić povukao Matara za ruku. Pucao je Lovrić no Zagorac je obranio njegov udarac.


Konačnih 3:0 u posljednjim trenucima susreta zabio je Gavranović svojim trećim golom na utakmici.


Poraz Gorice iskoristili su Rijeka i Hajduk pobjedama protiv Varaždina (3:2) i Šibenika (2:0).


Rijeka se pobjedom protiv Varaždina približila Gorici na samo bod zaostatka, a upravo će s Goricom igrati u zadnjem kolu na Rujevici, dok će Hajduk ugostiti Lokomotivu.



Standings provided by SofaScore LiveScore