Imaju plan...

Gorica je uoči dvoboja na Rujevici trebala osvojiti više od jednog boda: “Rijeka nije slabija ove sezone, oni su favorit”

Davor Petrović

Samir Toplak i Branko Lađević/Foto PIXSELL

Samir Toplak i Branko Lađević/Foto PIXSELL

Rijeka je u prvom poluvremenu uzvrata s Djurgardenom bila dobra i kompaktna i zato očekujem tešku utakmicu. Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit, i to protiv svih, a ne samo protiv nas – kaže Samir Toplak



VELIKA GORICA Uoči ove sezone Gorica je još jednom najavila da ima visoke ambicije, vezane uz izlazak na međunarodnu scenu, no u prva dva kola osvojila je tek jedan mršavi bod. Turopoljci su u prvom kolu doživjeli poraz na gostovanju kod Osijeka, a zatim su na svom terenu odigrali utakmicu bez golova sa Šibenikom. Sada ih očekuje odlazak na Rujevicu.


– Dosta se govori da je Rijeka ove sezone slabija, ali tu javnost ide u pogrešnom smjeru. Dovoljno sam iskusan i znam da to nije istina. Rijeka je u prvom poluvremenu uzvrata s Djurgardenom bila dobra i kompaktna i zato očekujem tešku utakmicu. Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit, i to protiv svih, a ne samo protiv nas – kaže Samir Toplak.


Dvoboj sa Šibenikom treneru Gorice je pokazao da mu je ovaj prijelazni rok donio dva pojačanja na bekovskim pozicijama. Na lijevoj strani je odličan dojam ostavio Matuš Vojtko, kapetan U-21 reprezentacije Slovačke, a desno je podjednako zapažen bio Moussa Wague, reprezentativac Senegala, koji je stigao na posudbu iz Barcelone.




– U pripremi smo napravili sve da na Rujevici budemo dobri i konkurentni. Veseli me da smo popunili igrački kadar i da dobivamo vizuru momčadi u novoj sezoni. Nije dobro što su nam za ovu utakmicu otpala tri važna igrača – objašnjava Toplak, dodajući da na raspolaganju neće imati dvojicu ozlijeđenih, Cheikha Keitu i Matthewa Steenvoordena te Edina Julardžiju, koji odrađuje crveni karton iz Gradskog vrta.


U konkurenciju za momčad vraća se oporavljeni Joey Suk, a pravo nastupa stekli su donedavni igrač Osijeka Merveil Ndockyt i Wallace, koji je stigao iz Austrije Lustenau.


– Smatram da smo dobro iskoristili vrijeme koje smo imali na raspolaganju. Odigrali smo prijateljsku utakmicu sa Zagorcem iz Krapine i uvjerljivo pobijedili, a dobili smo i širinu kadra. Možda nam nedostaju doza pozitivne drskosti i samopouzdanje. S obzirom na prikazanu igru, definitivno smo morali osvojiti više od jednog boda. Sigurno je da nam treba još vremena, ali veseli me što sada imamo bogat igrački kadar. Vratio nam se i Suk, koji još nije u punom programu treninga. Međutim, on je na terenu zvijer koja donosi puno za momčad – tvrdi 52-godišnji stručnjak.


To znači da Gorica ima plan za Rujevicu.


– Detektirali smo slabije strane Rijeke, i to ćemo pokušati iskoristiti. Moramo biti hrabri i nametnuti se visokim pritiskom u određenim razdobljima igre. Najvažnije je da konkretiziramo prilike koje nam se ukažu – zaključuje Toplak.