NAKON ODLASKA TOPLAKA

Gorica ekspresno pronašla novog trenera: Vodio je i Makedoniju na europskom prvenstvu

Hina

Angelovski je s Goricom potpisao ugovor do ljeta 2024.



VELIKA GORICA – Makedonski nogometni stručnjak, 46-godišnji Igor Angelovski novi je trener Gorice, objavio je u subotu hrvatski prvoligaš na svom službenom mrežnom portalu.


Angelovski je s Goricom potpisao ugovor do ljeta 2024.


“Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije, jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi, jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera”, izjavio je Angelovski u službenom priopćenju.




Angelovski je nakon igračke karijere prvo preuzeo dužnost sportskog direktora u FK “Rabotnički”, gdje je prije devet godina dobio i prvi trenerski angažman te u prvoj sezoni osvojio dvostruku krunu kao makedonski prvak i osvajač kupa. U listopadu 2015. Angelovski je preuzeo kormilo reprezentacije Sjeverne Makedonije koju je u šestogodišnjem razdoblju vodio u 54 utakmice i ostvario povijesni plasman na Euro 2020.


“Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice”, izjavio je Angelovski koji je na klupi Gorice naslijedio Samira Toplaka s kojim se klub razišao nakon domaćeg poraza od Istre 1961.


U prvih šest utakmica nove sezone Gorica je sakupila pet bodova i nalazi se na predzadnjem mjestu, a bodovno je izjednačena s Rijekom i Osijekom.


“Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba. Želim se još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije uz nova iskustva pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu Gorice s Varaždinom”, rekao je predsjednik HNK “Gorica” Nenad Črnko.