Kraj burne sezone

Gorčina remija u Osijeku: Bijeli osvojili četvrto mjesto na oproštaju od Gradskog vrta

Denis Frančišković

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Bijeli poveli preko Bande iz kornera (31') i imali šansu preko Frigana udvostručiti prednost, domaćini poravnali autogolom Mitrovića (66'). Labrović obranio jedanaesterac Mierezu u sedmoj minuti nadoknadi



RIJEKA Treće i posljednja misija nogometaša Rijeke i trenera Sergeja Jakirovića ovog proljeća nije uspjela. Bijeli nisu uspjeli pobijediti na oproštaju od Gradskog vrta na kojem se okupilo rekordnih 11.500 gledatelja, Osijek je remijem obranio treće mjesto, Rijeka osvojila četvrto kao i prošle sezone. Gorčina remija ostaje kada se zna da su Bijeli vodili i bili blizu drugog pogotka, no na kraju su mogli i izgubiti.


U sedmoj minuti sudačke nadoknade najbolji u redovima Bijelih Labrović obranio je jedanaesterac Mierezu pročitavši njegovu namjeru, a nakon što je sudac Kolarić poslije pregledavanja snimke povlačenje Galešića nad prvim osječkim napadačem okarakterizirao kao najstrožu kaznu. Vremena za riječki preokret nije bilo, treća ovosezonska utakmica završila je 1:1.


Osijek i Rijeka u skladu s najavama odigrali su otvoreno prvo poluvrijeme, po dosta jakom vjetru i uz sjajan ambijent na tribinama. I jedni i drugi željeli su se dokazati i pokazati da zaslužuju treće mjesto.




Do 20. minute nije bilo pravih šansi, a odmah potom režirana je prva domaća polušansa. Bukvić je s lijeve strane ubacio na desnu u šesnaesterac, a Lovrićev udarac u bloku zaustavio je Ampem. Bukvić je bio prilično živ na krilnoj poziciji, inicijator većine domaćih napada koji je u 24. minuti složio najbolju žansu domaćih. Opet je majstorski ubacio na vrh peterca, ali Mierez malo zakasnio i loše reagirao u matnoj šansi praćen od Galešića.


Ampemova vratnica


Nakon toga Rijeka se trgla i dobila krila, bila sve poduzetnija i sve više napadački orijentirana. U 28. minuti Rijeka je mogla povesti, sjajan ubačaj Ampema s desnog boka dobio je jako opasnu putanju i skoro iznenadio Malenicu, lopta je pogodila suprotnu vratnicu. Uzvratio je Bukvić minutu kasnije, nakon njegovog udarca volejom s 20-ak metara lopta je odsjela u naručju dobro postavljenog Labrovića.


Rijeka je povela u 31. minuti, Banda je izveo korner u svom stilu, oštra lopta pala u petercu ispred “buketa” igrača u kojem je bio i Mitrović te kraj Malenice završila u mreži – 0:1. Do odmora Bijeli su imali još jednu veliku prigogodu za povećanje vodstva, Frigan je ostao sam na lijevoj strani šesnaesterca, pucao prizemno, a Malenica sprijetio put lopti u mrežu.


Domaća kanonada


Drugo poluvrijeme počelo je “kanonadom” Osječana, sijevalo je oko Labrovića prvih deset minuta nastavka. Prvo je Fiolić (47′) nakon sjajne akcije s 14 metara silovito pucao, a Labrović još bolje obranio. Minutu kasnije Lovrić je dobro pucao glavom, a Veiga glavom spiješio put lopti u mrežu izbivši je u korner. Napadački reful Osijeka početkom nastavka zaključio je Lovrić “slobodnjakom” s 22 metra, lopta je prošla malo kraj Labrovićevih vratiju.


Uslijedio je reful Riječana u kojem su Bijeli imali dvije jako dobre prigode. Frigan je sa 17 metara ljevicom pucao jako dobro, lopta je fijuknula kraj vratnice Malenice. Osijekov vratar bio je na mukama i u 60. minuti kada je Banda izveo novi korner, a lopta skoro odsjela na gredi domaćina.


U dinamičnoj igri Osječani nisu puno čekali na odgovor. Labrović je brzo potom (62′) ukrtio novi udarac Lovrića, a u 66. minuti domačini su stigli do izjednačenja. nakon ubačaja Bukvić je pokušao “škaricama” koje su ispale sretne za domaćina, a lopta se odbila od Mitrovića i završila kraj Labrovića – 1:1.


Utakmica je potom ušla u malo nemirnije vode, bilo je i iskrica među klupama pri čemu je Jakirović prošao sa žutim, a njegov pomoćnik Salatović s crvenim kertonom.