ZOI Peking

Goranin Marko Skender nakon svog posljednjeg nastupa u Pekingu: “Zadovoljan sam, ali ovo je dosad bilo neviđeno na OI”

Hina

Marko Skender/Foto REUTERS

Marko Skender/Foto REUTERS

Promijenili su samu konfiguraciju staze i smanjili su kilometražu sa 50 kilometara na 30 zbog opasnosti po zdravlje nas sportaša što je neviđeno dosada na olimpijskim igrama - rekao je Skender nakon utrke



PEKING Hrvatski nordijac Marko Skender nakon svog trećeg i posljednjeg nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, maratonskoj utrci slobodnim stilom u kojoj je zauzeo 57. poziciju sa 19 minuta zaostatka za pobjednikom Rusom Aleksandrom Bolšunovim, osvrnuo se na uvjete u kojima je ta utrka održana.


“Ostvario sam solidan rezultat. Zadovoljan sam sa svojim nastupom s obzirom na uvjete. Sat vremena prije početka utrke javili su nam da nam se start pomiče za sat vremena kasnije, promijenili su samu konfiguraciju staze i smanjili su kilometražu sa 50 kilometara na 30 zbog opasnosti po zdravlje nas sportaša što je neviđeno dosada na olimpijskim igrama. Jak vjetar, niske temperature, spor snijeg i velika nadmorska visina utjecali su na tu odluku, ali zadovoljan sam što se utrka održala i što sam ju uspio otrčati”, rekao je Skender.


Za Skendera je ovo bio treći nastup na ZOI u Pekingu, nakon što je bio 69. u sprintu te 85. u utrci na 15km klasičnim stilom.