Problemi s ozljedama

Goran Tomić i Haris Vučkić najavili subotnji derbi za koji je zasad prodano pet tisuća ulaznica: “Bitna, ali ne i ključna utakmica”

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto M. LEVAK

Goran Tomić/Foto M. LEVAK

Nažalost imamo dosta problema u slaganju momčadi, poglavito u zadnjoj liniji. Prvenstveno zbog ozljeda ili nekih viroznih stanja. Odlučit ćemo nakon zadnjeg treninga. Smislit ćemo neku formaciju da budemo jako dobri - kaže trener Rijeke



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra (17.05) na Rujevici u velikom derbiju HNL-a ugošćuju Dinamo. Lider protiv drugoplasirane momčadi, sudar pucački dvije najbolje prvoligaške momčadi, igrom vijugave Rijeke koja skuplja bodove i europskih Modrih čija je obrana primila samo šest pogodaka. O zanimanju dovoljno govori i pet tisuća prodanih ulaznica računajući pretplate i prodaju derbi-paketa. No, problemi s ozljedama stvaraju podosta problema u obje momčadi. Ipak, s obzirom na širok kadar momčadi Gorana Tomića i Damira Krznara, ne toliko da gledatelji ipak ne dođu na svoje.


– Ispred nas je jedna velika utakmica, bitna, ali sigurno ne ključna. Atmosfera u momčadi je jako dobra, pogotovo nakon zadnjih rezultata – kaže Tomić, trener Bijelih i odmah i upozorava: – Nažalost imamo dosta problema u slaganju momčadi, poglavito u zadnjoj liniji. Prvenstveno zbog ozljeda ili nekih viroznih stanja. Odlučit ćemo nakon zadnjeg treninga. Smislit ćemo neku formaciju da budemo jako dobri.


Strateg Bijelih potom je detaljnije proanalizirao stanje s izostancima. Od ranije je poznato da Krešić nema pravo nastupa zbog žutih kartona.




– Bušnja i Hrvoje Smolčić vratili su se s reprezentativnog okupljanja mladih s problemima. Bušnja se vratio ozlijeđen, a Smolčić je bio virozan i upitan je za nastup. Upitan je i Tomečak, a od ranije su out Braut i Galešić koji se ozlijedio u prijateljskoj utakmici. Galović je ozlijeđen već duže vrijeme. Imam li uopće tri stopera? Ha, vidjet ćemo… Tko bude istrčao bit će pravi. Bez obzira na tu situaciju pozitivni smo – dodao je Tomić.


Vjera u sebe


Utakmica s najboljom hrvatskom momčadi zahtjeva i drugačiju pripremu. A nju je s obzirom na izostanke bilo teško provesti u djelo.


– Svaka utakmica zahtjeva drugačiju pripremu. Imamo više varijanti, nastojat ćemo izabrati najbolje. Zadnji put nakon stanke nije bilo najbolje? Da, ušli smo nekako dizelaški u nastavak, ali sad smo odradili nekoliko jako, jako dobrih treninga. Radili smo na nekim detaljima i pozivam naše navijače da nas podrže. Oni su nam jako bitni i to se pokazalo puno puta ove godine. Bili su nam vjetar u leđa i probudili momčad. Momčad vjeruje u ono što radimo, ne gubi glavu. Imamo cilj na koji način doći do gola. To svakako raduje – tvrdi Tomić.


I dodaje kako mu nikakve kalkulacije nisu na pameti. Napadački potencijal je itekako dobar i očekuje se da Bijeli pokažu takav gard momčadi.


– Od prvog dana sam rekao da želim da ova momčad zabija golove i igra napadački. I da sve to bude atraktivno. Od prvog dana želimo zabiti gol više i od toga nećemo odustajati. Dinamo? Kvalitetna momčad s velikim rosterom, vidjeli smo s kakvom su kvalitetom i lakoćom odigrali zahtjevnu utakmicu protiv Genka. I rutinski pobijedili. To puno govori o njihovoj snazi i moći. Rekao bih da su u vrhuncu forme i da bi im konkurirali moramo biti pravi – najavljuje kormilar Bijelih.


Abass i Ademi


Kad već Tomić ima toliko problema s obranom, je li lako bilo odabrati napadačku formaciju?


– I to je teško. Imamo jako puno opcija, a dobra je stvar što se i Abass vraća u konkurenciju nakon dva tjedna. To su slatke brige. Murić? Potpuno je u treningu. Koliko mijenja situaciju neigranje Ademija? To ćemo tek vidjeti kad vidimo sastav. Sigurno da je on jako bitan i dosta toga ovisi o njemu u Dinamu. Baziramo smo isključivo na sebi jer moramo ispravljati naše nedostatke. Taktika je prilagođena svakoj utakmici posebno. Tko će na gol? Vidjet ćemo – ustvrdio je Tomić.


Haris Vučkić priključio se Riječanima nešto kasnije, ali sada postoje sve standardniji.


– Što reći? Derbi, velika utakmica i dobra atmosfera u našoj momčadi. Motivirani smo i bit ćemo spremni za utakmicu. Sada sam spreman sto posto. Dobro treniram i dobro sam se uklopio. Imamo dosta kvalitete u momčadi da se suprotstavimo Dinamu, ali bitno je da vjerujemo u sebe – kaže Haris Vučkić.