BUNDESLIGA

Golijada svih domaćih momčadi, Sosa dvaput asistirao u uvjerljivoj pobjedi Stuttgarta

Slavlje igrača Stuttgarta/Foto: REUTERS

Slavlje igrača Stuttgarta/Foto: REUTERS

Bayern i Stuttgart su Kölnu i Schalkeu zabili pet golova, Borussija Dortmund Arminiji tri, a Wolfsburg Herthi dva pogotka. U asistente golijade u Stuttgartu upisao se i Borna Sosa, i to čak dva puta.



BERLIN Nogometaši Bayerna slavili su u 23. kolu Bundeslige u  Muenchenu protiv Koelna s 5:1 i povećali vodstvo na tablici.


Bavarci su prekinuli niz od dvije bundesligaške utakmice bez pobjede – poraz od Eintrachta i remi s Arminijom, te opet imaju pet bodova više od Leipziga.


Obranu Kölna je otvorio Choupo-Moting (18′), a potom nastavili Lewandowski (33′, 65′) i Gnabry  (82′, 86′), dok je počasni pogodak za goste dao Shkiri (49′). Lewandowski već ima 28 golova ove sezone i vodi na ljestvici topnika s devet golova više od André Silve (Eintracht Frankfurt).




Borussia Dortmund je kod kuće svladala Arminiju golovima Dahouda (48′), Sancha (58′-11 m) i Reiniera (81′). Klub iz Dortmunda je peti na tablici i za dva boda je pretekao Bayer, koji ima utakmicu manje.


Stuttgart je s visokih 5:1 nadigrao “fenjaraša” Schalke, a asistenciju za prvi i treći gol domaćina upisao je Borna Sosa.


Wolfsburg je došao do treće pozicije domaćom pobjedom nad Herthom od 2-0. Marin Pongračić je na ovoj utakmici dobio crveni karton u sudačkoj nadoknadi, dok je Josip Brekalo izvan sastava zbog ozljede glave.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore