La Liga

Girona razbila Sevillu za povratak na vrh ljestvice, Ukrajinac zabio hat-trick u šest minuta!

Hina

Foto Instagram, Girona

Foto Instagram, Girona

S ovim "hat-trickom" Dovbik je stigao do brojke od 14 golova i dijeli vodeću poziciju na ljestvici strijelaca s veznjakom Real Madrida Judeom Bellinghamom



MADRID Čak 22 pogotka, ponovo fantastična Girona, te drama u Madridu i Sevilli obilježili su nedjeljne oglede 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva.


Girona je “razbila” Sevillu sa 5-1 vrativši se na vrh, Barcelona je na gostovanju porazila Real Betis sa 4-2, Real Madrid je slavio sa 3-2 protiv Almerije, a identičnim rezultatom je Osasuna pobijedila Getafe.


“Euforija” protiv “depresije”, najavili su španjolski mediji ogled Girone i Seville, klubova koji se nalaze na supotnim stranama ljestvice. Girona u borbi za naslov, a Sevilla na rubu zone ispadanja.




Počelo je sjajno za goste. Sevilla je povela već u 10. minuti golom Isaaca Romera, no samo devet minuta kasnije već je bilo 3-1 za Gironu, a sva tri gola zabio je ukrajinski napadač Artem Dovbik. S ovim “hat-trickom” Dovbik je stigao do brojke od 14 golova i dijeli vodeću poziciju na ljestvici strijelaca s veznjakom Real Madrida Judeom Bellinghamom.


Domaćinu je svega deset minuta trebalo kako bi i u drugom poluvremenu zatresli gostujuću mrežu. Ovoga puta gol je zabio Viktor Cigankov, a konačnih 5-1 postavio je Christian Stuani u 89. minuti. Pobjeda Girone je mogla biti još uvjerljivija, no Portu je u 37. minuti pogodio prečku, a Yangel Herrera u 54. minuti stativu. Ivan Rakitić nije nastupio za goste.


Girona se ovom pobjedom vratila na vrh ljestvice s bodom više od Real Madrida koji je na dramatičan način pobijedio “fenjeraša” Almeriju sa 3-2 nakon što je gubio 0-2 nakon prvog poluvremena.