Uspjeh Hrvatica

Gimnastičarka Rijeke Nika Kukuljan Frleta u finalu dvovisinskih ruča na juniorskom EP-u

Hina

Nika Kukuljan Frleta i Emi Matošćević/Foto D. ŠKOMRLJ

Nika Kukuljan Frleta i Emi Matošćević/Foto D. ŠKOMRLJ

Lov na medalje čeka hrvatske gimnastičarke u nedjelju kada će se u finalu naći tri juniorke u pet finala te dvije seniorke u tri finala (prijenos seniorskih finala na HRT 2 od 13 sati)



ZAGREB Hrvatske predstavnice na Europskom prvenstvu u ženskoj sportskoj gimnastici, koje se održava u Mersinu, izborile su čak pet pojedinačnih finala.


Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) finalistica je na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) ušla je u borbu za medalje na dvovisinskim ručama, a Antea Ercegović (GK Marjan) je finalistica na preskoku.


Uz sve ovo, Sara Šulekić je i šesta višebojka Europe s ukupno 48,532 bodova, dok je hrvatska ekipa, u čijem sastavu su uz već spomenute djevojke i Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matošćević (GK Rijeka), zauzela peto mjesto (141,963).




Sara Šulekić je ušla u čak tri od četiri moguća finala – na dvovisinskim ručama bila je sjajna druga u kvalifikacijama s ocjenom 12,400, na tlu pak šesta (12,266), a na preskoku sedma (13,066). Nika Kukuljan Frleta u borbu za medalje na dvovisinskim ručama ide s trećim mjestom kvalifikacija (12,133), a Antea Ercegović s osmom ocjenom preskoka (13,050).


Lov na medalje čeka hrvatske gimnastičarke u nedjelju kada će se u finalu naći tri juniorke u pet finala te dvije seniorke u tri finala (prijenos seniorskih finala na HRT 2 od 13 sati). Sutra je pak na rasporedu ekipno finale seniorki u kojem prvi put nastupa i Hrvatska i to Ana Đerek, Christina Zwicker, Tijana Korent, Tina Zelčić i Petra Furač.