Napadač Primorja EB

Gabrijel Burburan uoči večerašnjeg susreta s Mladosti: “Treće mjesto nam je bitno za iduću sezonu”

Igor Duvnjak

PO POBJEDU NA DOMAĆEM BAZENU - Gabrijel Burburan/Foto V. KARUZA

PO POBJEDU NA DOMAĆEM BAZENU - Gabrijel Burburan/Foto V. KARUZA

Spremni smo dati sve od sebe i osvojiti treće mjesto za koje je iz našeg kluba već više puta spominjano koliko nam je bitno za iduću sezonu i igranje u Europi - kaže Burburan



RIJEKA Učestalo je spuštanje i dizanje zastora povodom značajnih vaterpolskih predstava na Kantridi, u tom učestalom ritmu na radost tolikih domaćih navijačica i navijača njihovi ljubimci itekako često izlaze iz vode nakon uspješno »izrecitiranih« uloga, pobjednici su u značajnim duelima od kojih su ipak najviše pozornosti izazvale uzbudljive kontinentalne prezentacije u kojima su Primorjaši uspješno nosili barjak riječkog vaterpola i ovdašnjeg sporta općenito.


Pred momčadi trenera Igora Hinića, koja je vatrometnom pobjedom nad Vouliagmenijem sa šest golova razlike izborila polufinale LEN Euro kupa, uskoro je nastup na Final Fouru, što će se idućeg vikenda održati na bazenu na Kantridi, a večeras od 20.30 riječke kapice počinju nadmudrivanja sa zagrebačkom Mladosti za treće mjesto u hrvatskom prvenstvu. Na Kantridi pritom izbjegavaju puno pričati o LEN Euro kupu, sva je pozornost okrenuta k utakmicama s Mladosti, nadmetanju u kojem dvije pobjede donose treće mjesto.


Znani suparnici


Večerašnji riječki gosti zorno su upozorili na svoje kvalitete u polufinalnim duelima s Jadranom kada su apsolutnim splitskim favoritima pružili itekako snažan otpor. I Riječani mogu biti zadovoljni svojim izdanjima u polufinalu, utakmicama u kojima su u porazima s favoritom Jugom AO također bili vrlo dostojni suparnici. U riječkom klubu su proteklih dana isticali kvalitete zagrebačkih »Akademičara«, odlike Koprčine i ostalih imena u sastavu trenera Mladosti Damira Vinceka svjesni da ih večeras očekuje delikatna zadaća u nastojanju da na zagrebački uzvrat, što je zakazan za 24. svibnja, otputuju s jednom pobjedom.




– Igrali smo dobro tijekom cijele sezone, i to u svim natjecanjima. Želimo sada u tom stilu i nastaviti u ovim preostalim susretima – kaže ubojiti nizozemski napadač Primorjaša Kas Te Riele, jedan od aduta trenera Igora Hinića čiji su golovi u tolikim prethodnim utakmicama izazivali pljesak s tribina riječkog bazena. – Što se Mladosti tiče, dobro ih znamo, igrali smo puno utakmica protiv njih, igrali smo trening utakmice nekoliko puta tako da znamo što možemo očekivati. Znamo koje igrače treba posebno čuvati, koji igrači su zahtjevniji za naše nadmetanje s njima, koja su njihova najistaknutija imena, jednom riječju, spremni smo.


Fokus


U redovima Primorja EB stasa plejada mladih igrača koji su sazrijevali tijekom ove zahtjevne sezone koja se bliži zalasku, ali pred Gabrijelom Burburanom, jednom u riječkom vaterpolskom koru onih »što dolaze«, još je toliko bitnih zaveslaja prije odmora. U to svakako spada i večerašnja utakmica s Mladosti.


– Zagrepčani su u polufinalu s Jadranom odigrali tri jako dobre utakmice – kaže Gabrijel, izdanak znane riječke vaterpolske obitelji Burburana. – Ali dosta dobro ih poznajemo. Igrali smo puno s njima u zadnje dvije godine, kako onih natjecateljskih susreta, tako i na treningu. Pobjeđivali smo i jedni i drugi. Naša se ekipa gotovo i nije promijenila, oni su pak u nešto izmijenjenom sastavu, ali i dalje je sve više manje poznato. Uglavnom, dobri smo poznanici i to možemo jako dobro iskoristiti. Spremni smo dati sve od sebe, privesti kraju ovo nadmetanje u prvenstvu Hrvatske i osvojiti treće mjesto za koje je iz našeg kluba već više puta spominjano koliko nam je bitno za iduću sezonu i igranje u Europi. Fokusirani smo na večerašnju utakmicu, a onda na Final Fouru što bude, bit će. Sada nam je glavni cilj ovo treće mjesto. Kako podnosimo ovaj natjecateljski ritam psihološki i fizički? Iskreno, bolje da igramo nego da treniramo, ha, ha… – zaključio je Gabrijel Burburan.