Ne brine za klimu

Francuzi napali Messija, ali ne zbog nogometa: “Naštetio je Zemlji više nego prosječni Francuz u 150 godina”

Portal Novilist.hr

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Francuzi su izračunali kako je Messijev privatni zrakoplov od lipnja do kraja kolovoza ove godine odradio 52 leta. Messi svoj zrakoplov inače posuđuje i rodbini i prijateljima, stoga je i "odradio" toliko letova u jednom ljetu



RIJEKA Lionel Messi ovih dana proživljava teške napade francuskih medija… Najpoznatiji tamošnji sportski dnevnik L’Equipe prozvao je jednog od najboljih igrača svijeta i trenutno člana PSG-a zbog – korištenja privatnog zrakoplova.


Naime, Francuzi su izračunali kako je Messijev privatni zrakoplov od lipnja do kraja kolovoza ove godine odradio 52 leta. Messi svoj zrakoplov inače posuđuje i rodbini i prijateljima, stoga je i “odradio” toliko letova u jednom ljetu. Avion je bio u zraku ukupno 368 sati i pri tome ispustio 1502 tone ugljikovog dioksida, navodi francuski medij.


“Prosječnom stanovniku Francuske bi za toliku emisiju ugljika trebalo 150 godina. Kod Messija postoji kultura putovanja privatnim avionima, što pogubno djeluje na klimu i život na Zemlji”, piše L’Equipe.