Fiona Ferro

Francuska tenisačica izborila polufinale WTA turnira u Palermu, Martić danas protiv Estonke za finale

Hina

Foto Instagram

Foto Instagram

Prije Ferro u polufinale su se probile prva i četvrta nositeljica, najbolja hrvatska i estonska tenisačica Petra Martić i Anett Kontaveit



PALERMO Francuska tenisačica Fiona Ferro (WTA – 53.) postala je trećom polufinalisticom WTA turnira u Palermu, gdje je u petak u četvrtfinalu nadigrala domaću veteransku Saru Errani (WTA – 167.) sa 6-4, 6-1.


Prije Ferro u polufinale su se probile prva i četvrta nositeljica, najbolja hrvatska i estonska tenisačica Petra Martić i Anett Kontaveit.


Martić je nadigrala Bjeloruskinju Aliaksandru Sasnovič (WTA – 119.) sa 7-6 (5), 7-6 (3) nakon dva sata i 18 minuta igre, dok je 24-godišnja Kontaveit bila bolja od Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA – 156.) sa 6-1, 4-6, 6-1.




Dvoboj Martić i Kontaveit je na rasporedu u subotu, s početkom u 16 sati.


Bit će to drugi međusobni dvoboj Martić i Kontaveit, a 29-godišnja hrvatska tenisačica je slavila u dva seta (7-6, 6-1) u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira u Dubaiju.


Za drugo mjesto u finalu Fiona Ferro će se boriti protiv pobjednice dvoboja Ukrajinke Dajane Jastremske (WTA – 25.) i Talijanke Camile Giorgi (WTA – 89.).