Biciklizam

Fran Miholjević nakon osvojenih prvih seniorskih odličja na PH: “Na cesti treba malo više od čiste snage”

Valentina Prokić

ZLATO I SREBRO - Fran Miholjević

ZLATO I SREBRO - Fran Miholjević

Zlato u kronometru je bilo očekivano. Cesta je druga priča - kaže Miholjević, koji je u utrci dugoj 122.8 kilometara za dužinu bicikla ostao bez prvog mjesta



RIJEKA Riječki biciklist Fran Miholjević, član talijanske razvojne momčadi Cycling Team Friuli, proteklog je vikenda osvojio svoje prve dvije seniorske medalje na prvenstvu Hrvatske. Osamnaestogodišnji Miholjević je osvojio naslov prvaka u kronometru te srebro u cestovnoj utrci, dugoj 122.8 kilometara, u kojoj ga je za dužinu bicikla pobijedio Varaždinac Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic Team).


– Zlato u kronometru je bilo očekivano. Cesta je druga priča, treba malo više od čiste snage, ali taktički sam sve dobro napravio. Razlika je bila ta što Potočkom malo više odgovara ovakva staza jer je imala više kraćih hupsera za koje je potrebna eksplozivnost, ne može se ići samo na čistu snagu – kaže Fran Miholjević nakon prvenstva održanog u Primoštenu.


Potočki je u utrci imao i klupskog kolegu, riječkog biciklista Carla Juriševića koji nije završio utrku, dok je Miholjević vozio sam.




– Klupski kolega je pomoć, ali samo u smislu moralne podrške. Viktor je bio bolji i pobijedio je, nema se tu što reći, a ja sam zadovoljan drugim mjestom jer ovo mi je ipak prva godina među seniorima, s 18 godina sam osvojio drugo mjesto. Potočki je stariji četiri godine – dodao je Miholjević.


Mladom Riječaninu sljedeći je izazov etapna utrka u Rumunjskoj od 3. do 7. srpnja gdje će voziti sa svojom talijanskom ekipom. Sibiu Tour sastavljen je od tri etape, a osim kontinentalnih i prokontinentalnih timova, sudjelovat će i dva World tour tima – Bora-Hansgrohe i Team Qhubeka-Assos. Nakon Rumunjske, Miholjević će s reprezentacijom Hrvatske voziti na Kupu nacija u Francuskoj.


Reprezentativce ove godine još očekuje Svjetsko i Europsko prvenstvo, a Miholjević bi trebao biti važan kotačić u reprezentaciji.


– Očekujem da ću voziti, a mogao bih čak napraviti i dobar rezultat – mišljenja je riječki biciklist.


Pitanja o tati Vladimiru Miholjeviću su neminovna, kao što će se uvijek povlačiti i usporedbe, ali to je tako u sportskim obiteljima kada je isti sport u pitanju.


– Tata ne njurga nikada poslije utrke, on odmah kaže na čemu smo čim se nešto dogodi. Nema tu nikakvih tajni ili prešućivanja – zaključio je Fran Miholjević.