EURO 2021.

Fotoreporter koji se na SP-u slučajno našao u slavlju pogotka Hrvatske poslao poruku podrške uoči EURO-a

Hina

Ivan Rakitić, Ivan Perišić i Yuri Cortez

Ivan Rakitić, Ivan Perišić i Yuri Cortez

Okolnosti su htjele da hrvatska reprezentacija prvu utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu igra u nedjelju upravo protiv Engleske, što je potaknulo Corteza da "Vatrenima" pošalje posebnu video poruku podrške.ZAGREB Mnogima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji ostalo u posebnom sjećanju, a jedan od njih je definitivno i Yuri Cortez, simpatični Salvadorac i fotoreporter AFP-a, koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića za plasman Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Engleske.


Okolnosti su htjele da hrvatska reprezentacija prvu utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu igra u nedjelju upravo protiv Engleske, što je potaknulo Corteza da “Vatrenima” pošalje posebnu video poruku podrške.


“Pozdrav dragi prijatelji iz Hrvatske. Želim hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji poželjeti puno sreće na ovogodišnjem EURO-u. Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti mene i sve svoje obožavatelje iz cijelog svijeta ponosnima. Idemo Vatreni! Mi to možemo, imate lavlje srce, možete to učiniti!“, poručio je Cortez, inače veliki zaljubljenik u Hrvatsku, priopćila je u subotu Hrvatska turistička zajednica.
Naime, podsjećamo da je Hrvatska turistička zajednica po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kontaktirala Corteza i pozvala ga da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku. Cortez je poziv prihvatio te je tom prilikom obišao hrvatsku obalu, od sjevera do juga, pritom bilježeći svojim fotoaparatom brojne prirodne, kulturne i povijesne motive, kao i ljepote hrvatskih destinacija.


“Hrvatska je u svijetu najprepoznatljivija po turizmu i sportu. Brojni hrvatski sportaši dali su nemjerljiv doprinos u vidljivosti naše zemlje koja će, siguran sam, na Europskom nogometnom prvenstvu odigrati zapaženu ulogu”, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, dodavši kako je Europsko nogometno prvenstvo odlična prilika i za dodatnom turističkom promocijom Hrvatske u svjetskim okvirima.


Yuri Cortez danas radi u Venezueli kao voditelj dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U svojoj je profesionalnoj karijeri, osim sportskih natjecanja, fotografirao je i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je i fotoaparatom zabilježio i scene ratišta širom svijeta.


Podsjetnik trenutka u kojem se Cortez našao na hrpi s hrvatskim reprezentativcima: