FANTASTIČNA BAKLJADA

FOTO/VIDEO Buzet obasjale baklje koje Rijeci osvjetljavaju put do nove titule: Neka bude kao 2017., ponovilo se!

Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Opet smo pokrenuli lavinu sličnu onoj koja je i 2017. godine krenula iz Buzeta, kad je prva baklja na putu šampionske Rijeke krenula iz našeg grada, kaže Saša Vujović



Jednako kao i slavne 2017. godine kad su bakljade, kao nagovještaj titule, krenule iz svih gradova u kojima se navija za Rijeku, iz svih onih mjesta gdje se na utakmice Rijeke uvijek, u dobru i zlu, odlazilo prepuno ponosa, iste one godine kad je više od tisuću navijača brodom otplovio na utakmicu u Split, među prvima baklje su se, kao i ove 2024. godine palile u Buzetu. Bilo je tako i ovog puta, u subotnju večer, noć uoči Derbya della Učka Buzet su obasjale baklje koje Rijeci žele osvijetliti put do nove titule.


– Opet smo pokrenuli lavinu sličnu onoj koja je i 2017. godine krenula iz Buzeta, kad je prva baklja na putu šampionske Rijeke krenula iz našeg grada. Dočekali smo tada nikad prije dosanjani san. Zahvaljujući igračima, Miškoviću, Sopiću i upravi ponovo sanjamo, ponovo želimo i to nam nitko ne može oduzeti.





 


Rijeka naprosto spaja ljude Istre i Kvarnera, pa neka ova naša gesta, ova naša bakljada pokrene lavinu koja će u svibnju ove godine opet učiniti najveću feštu na Korzu jer – Zajedno smo Rijeka, istaknuo nam je to s velikom radošću Saša Vujović, navijač Rijeke i svojedobni pripadnik Armade koji na “kontu” ima bezbroj utakmica Rijeke, kako na Kantridi tako i na gostovanjima.



S veseljem je ovu vijest primio i Marko Boras Mandić, današnji predsjednik Županijske skupštine PGŽ, predsjednik Unije Kvarnera, koji je upravo te, famozne 2017. godine bio jedan od pokretača bakljadi u svim gradovima gdje se navija za Rijeku. Iste je te godine, tada na funkciji zamjenik župana Primorsko-goranske županije, bio jedna od glavnih poluga koje je uopće omogućila da prvih dana ožujka iz Rijeke put Splita krene, kao se kasnije pokazalo, pobjednička skupina s više od tisuću navijača.


– Neka bude kao tada, neka bude kao 2017. godine. Neka Rijeka na kraju sezone slavi. Na radost svih nas i svih ljudi koji vole nogomet, dodao je Vujović nakon impresivne, kao se svi nadaju i po titulu indikativne ovogodišnje buzetske bakljade.


Uostalom u slavu nogometa – sjajna je to uvertira i u Derby della Učka koji počinje danas, u nedjeljno popodne, točno u 15 sati.