Davis Cup

FOTO Iznenađenje u Rijeci, hrvatski par izgubio od Austrije! Slijedi teška borba za pobjedu

Zlatko Horvat

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Mektićev volej forhendom bio je predug. Imali su Austrijanci i vodstvo 6:4 u "tie-breaku" poslije ludog poena, ali na kraju su odigrana 24 poena za konačnu odluku



RIJEKA Alexander Erler i Lucas Miedler zakomplicirali su situaciju, pobijedili su u prvom nedjeljnom meču Ivana Dodiga i Nikolu Mektića, smanjivši na 2:1. Imali su Mektić i Dodig, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Mate Pavića, četiri set-lopte, tri u dramatičnom “tie-breaku” druge dionice, ali na kraju su Erler i Miedler, 49. i 56. s ATP ljestvice u konkurenciji poarova, iskoristili petu meč-loptu.


Foto galerija: Davis Cup u Centru Zamet: Dvoboj parova Foto: Vedran Karuza


Mektićev volej forhendom bio je predug. Imali su Austrijanci i vodstvo 6:4 u “tie-breaku” poslije ludog poena, ali na kraju su odigrana 24 poena za konačnu odluku. Iako su u svjetskom vrhu u provima, vidjelo se da nisu poptuno uigrani. Osim toga, Mektić je morao promijeniti stranu na kojoj igra jer je Pavić ljevoruk. No, da su iskoristili prilike, ishod je mogao biti drugačiji.


– Iz moje perspektive, zaslužili smo više od poraza u dva seta. Zaslužili smo dobiti prvi set, a pripao je Austrijancima sa 6:3. Nedostajao nam je neki potez da napravimo preokret. Bilo je šansi, nekoliko puta 0:30, bilo je “break” lopti, set-lopti za taj preokret, no nije se dogodilo. Svaka čast Austrijancima, zaslužili su pobjedu – kaže Nikola Mektić.




-Bilo mi je malo mi je bilo drugačije igrati, ali počeli su dobro servirati, i nisam ušao u udaraca. Nedostajalo je vjere u retern, vizije što moram napraviti. Dali su i jako malo šansi što moram napraviti. Uostalom, nismo bili izraziti favoriti, Austrijanci su par koji dolazi. Mislim da bismo u trećem setu, da smo ga izborili, bili u prednosti.