Posljednji susret

FOTO Golovi, pjesma i hat-trick Jankovića na oproštaju. A na tribini je osvanuo i zanimljiv transparent

Denis Frančišković

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

U konačnici dva druga mjesta ono su na čemu je igračima i struci došlo zahvaliti nešto više od četiri tisuće gledatelja, predvođenih Armadom koji su cijelu utakmicu iskoristili za pjesmu i podršku. Na istoku je osvanuo transparent "Sopa hvala..."



RIJEKA Pjesmom sjeverne tribine i podrškom istočne na kojoj je osvanuo transparent “Sopa hvala…”, a na kraju i utrčavanjem navijača na travnjak na prohladnoj Rujevici s ponekom kapi kiše, nogometaši Rijeke pobjedom u koju je “hat-trick” ugradio Niko Janković oprostili su se od sezone i svojih navijača kojima su servirali golijadu u utakmici bez natjecateljskog značaja. Rijeka je, znalo se to i to ranije završila kao drugi, a Slaven Belupo kao deveti sastav HNL-a.


Prekinuli su tako Bijeli niz od pet ligaških poraza i turoban svibanj u kojem su ostali bez oba trofeja, no na kraju je sve završilo onako kako je i bilo većinu sezone, u sinergiji tribina i travnjaka.


Foto galerija: Utakmica Rijeka - Slaven Belupo Foto: Vedran Karuza


U konačnici dva druga mjesta ono su na čemu je igračima i struci došlo zahvaliti nešto više od četiri tisuće gledatelja, predvođenih Armadom koji su cijelu utakmicu iskoristili za pjesmu i podršku. Na travnjaku igrači su im se odlužili golovima, trkom i htijenjem. Neki od njih su možda i posljednji put možda zaigrali u bijelom dresu. Nadmetanje je proteklo u Rijekinoj inicijativi, a obilježili su ga potezi i golovi Jorge Obregona i Nike Jankovića pri čemu su prigodu dobili i igrači koji su Rijekina budućnost. Rijeka je mogla i uvjerljivije slaviti, Zlomislić je posebno u drugom poluvremenu ostao nezaposlen.


Frukova greda




Utakmica u dosta izmijenjenim sastavima očekivano je poprimila igru bez puno obveza, ali ipak sve je izgledalo dosta ozbiljno, daleko od revijalnog stila. Rijeka se nametnula od početka, Slavenovi igrači stali u dvostruki niski blok, ali željeli su osigurati i dosta prostora da ugroze u kontri Zlomislića.


Počelo je prigodom Fruka koji je u 4. minuti s vrha šesnaesterca opalio punom nogom, silovita lopta liznula je gredu gostiju. Uzvratio je Caimacov iz prekida, uputio je odličan udarc s 22 metra, malo iznad Zlomislićeve grede.


U jeku riječkih napada na scenu je stupio Obregon. U 12. minuti nakon kratkog spoja u gostujućoj obrani zatresao je loptu sa šest metara, međutim nakon prvjere VAR-a ustanovljeno je da je prethodno bio u zaleđu.


 


Razigrani Kolumbijac


U 18. minuti sudac Dadić je mogao bez problema pokazati na centar. Hodža je lijepo asistirao Kolumbijcu, a on prizemnom loptom s desetak metara neobranjivo pogodio kut – 1:0. Gosti su uzvratili u 32. minuti kada je Caimacov izveo korner, a visoki Boras pucao glavom, ali pravo u Zlomislića. Nakon što je Galešić dosta oklijevao u šesnaestercu (39′), Farmaceuti su imali prigodu prvog dijela. Caimacov je u 41. minuti lažnjacima polegao pola riječke obrane, otišao malo ukoso, ali uspio dodati Šuti koji je s dva metra loše zahvatio loptu.


Rijeka je udvostručila vodstvo u zadnjoj minuti prvog dijela, Obregon je dugo vagao obranu pa pucao iskosa, vratar kratko odbio loptu, a Janković je s metra spremio u nebranjenu mrežu – 2:0.


Početkom drugog dijela Rijeka je spretno i sretno povećala prednost, a na pravom mjestu opet je bio Janković. Hodža je u 62. minuti pucao iskosa u šesnaestercu, lopta pritom pogodila jednog igrača Slavena i odjetjela u stativu, vratar Jesenović se ispružio, ali ostao kratak, dovoljno da Janković opet iz blizine lakoćom ugura loptu u mrežu – 3:0.


Bio je to znak da Sopić u igru može ubaciti i mlade snage, prigodu su dobili Butić, Kitin pa Bilajac i Valinčić. Rijeka je nastavila napadati, a prve dobre prigode propustili su Janković (62′) i Ivanović (73′).


Točku na “i” riječkog slavlja stavio je trosostruki strijelac Janković koji je s nekoliko metara matirao vratara na dodavanje Fruka – 4:0.