Nove obveze

Formula 1 će sljedeće sezone tražiti od svih vozača i članova osoblja obvezno cijepljenje! Odluka se odnosi i na slavne goste, a neće biti iznimki

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Obveza se odnosi na sve djelatnike koji dolaze u kontakt s vozačima ili se nalaze u prostoru boksova za vrijeme utrka iz kalendara svjetskog prvenstva, što uključuje i predstavnike medija, predstavnike Međunarodne automobilističke federacije (FIA), kao i slavne osobe



LONDON Svi vozači koji će se natjecati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 sljedeće sezone, kao i svi oni koji će bilo kojim poslom ili nekim drugim razlogom morati boraviti u prostoru boksova na utrkama, morat će biti cijepljeni protiv Covida-19, priopćili su u ponedjeljak iz tvrtke Liberty Media koja polaže prava na organizaciju.


“F1 će tražiti od svih članova skupine putujućeg osoblja da budu potpuno cijepljeni i neće priznavati nikakve iznimke”, objavio je glasnogovornik.


Obveza se odnosi na sve djelatnike koji dolaze u kontakt s vozačima ili se nalaze u prostoru boksova za vrijeme utrka iz kalendara svjetskog prvenstva, što uključuje i predstavnike medija, predstavnike Međunarodne automobilističke federacije (FIA), kao i slavne osobe koje nerijetko koriste priliku da se nađu u središtu akcije ovog visokooktanskog spektakla.




Odluka o obveznom cijepljenju dobila je ‘zeleno svjetlo’ još u prosincu na sastanku Svjetskog odbora za automobilistički sport koji djeluje pod okriljem FIA-e.


Formula 1 bi u sljedećoj sezoni trebala imati rekordne 23 Velike nagrade u svom kalendaru. Nakon što su u posljednje dvije sezone bivale odgođene, ponovno bi se trebale održati Velike nagrade Singapura, Japana, Kanade i Australije.


Nova sezona, u kojoj će zbog novih pravila doći do radikalne promjene u dizajnu bolida, trebala bi započeti 20. ožujka Velikom nagradom Bahreina, gdje će momčadi imati i službena testiranja vozila od 10. do 12. ožujka.