Konferencijska liga

Fiorentina ostala u borbi za prvo mjesto skupine nakon još jedne pobjede nad škotskom ekipom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta imala vodstvo od 4-0. Strijelci su bili Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak



FIRENCA Nogometaši Fiorentine drugi put su unutar sedam dana pobijedili škotski Hearts, ovaj put s 5-1 na domaćem terenu te su ostali u borbi za prvo mjesto skupine A Konferencijske lige.


Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta imala vodstvo od 4-0. Strijelci su bili Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak.


Fiorentina je ostala druga te i dalje ima tri boda manje od vodećeg Istanbul Basaksehira koji je u 4. kolu, također kao domaćin, bio bolji od latvijskog Rigasa s 3-0. Dva pogotka je postigao Okaka, a jedan Turuc. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić.




Maksimalan učinak i dalje ima Villarreal, jedan od glavnih favorita kompletne Konferencijske lige. Ovog četvrtka Villarreal je teško, ali ipak pobijedio Austriju u Beču 1-0 golom Nicolas Jacksona u 87. minuti. Još uvijek Villarreal nije matematički osigurao prvo mjesto, ali to se može dogoditi kada završi drugi ogled ove skupine između Hapoel Beer Sheve i Lecha iz Poznana.


U skupini D novu je odličnu utakmicu odigrao Partizan koji je na domaćem terenu svladao Koeln 2-0 čime se učvrstio na prvom mjestu ljestvice. Inače, Partizan je uglednog bundesligaša svladao i prošlog tjedna u gostima s 1-0. Ovaj put su strijelci za beogradski sastav bili Diabate u prvom te Ricardo Gomes u drugom poluvremenu.


Veliki korak prema prvom mjestu u skupini F i plasmanu u drugi krug napravio je švedski Djurgarden, koji je tijekom ljeta iz Europe izbacio Rijeku. U ovom kolu Djurgarden je svladao Gent na domaćem terenu 4-2 te je tom suparniku pobjegao na šest bodova plusa. Belgijanci više ne mogu dostići Djurgarden, kojem je kao jedina prijetnja ostao susjed iz Norveške – Molde. Na poluvremenu je Djurgarden imao 3-0, a dva puta je suparničku mrežu pogađao Wikheim.


Golom Roberge Apollon je pobijedio AZ Alkmaar 1-0 čime su Ciprani ostvarili prvu pobjedu u skupini E, a AZ nakon tri pobjede prvi poraz. No, nizozemska momčad i dalje je prva na ljestvici te najbliža direktnom plasmanu u drugi krug.


U skupini G na prvo mjesto je izbio rumunjski Cluj koji je u dva tjedna dva puta pobijedio prašku Slaviju. Ovaj put je bio bolji od Čeha na domaćem terenu s 2-0. Strijelci su bili Daec u 11. minuti iz jedanaesterca te Brazilac Yuri Matias pet minuta prije kraja.


Za Cluj su cijelu utakmicu odigrali hrvatski nogometaši Denis Kolinger i Karlo Muhar, dok je na početku drugog dijela u igru ušao Lovro Cvek.