Hrabre Riječanke

FINALE KUPA Odbojkašice Rijeke ipak nisu uspjele ponoviti čudo, ali nisu se predale protiv favorizirane Mladosti

Luka Medak

Odbojkašice Rijeke s trenericom Gordanom Tomić i pomoćnom trenericom Ivom Lovrinov/Foto M. GRACIN

Odbojkašice Rijeke s trenericom Gordanom Tomić i pomoćnom trenericom Ivom Lovrinov/Foto M. GRACIN

Iskustvo je ipak bilo na strani Mladosti, čije su igračice već više puta igrale finale Kupa, dok se u riječkim redovima time dosad mogla pohvaliti samo Anja Žarković



RIJEKA U finaloj utakmici Kupa Snježane Ušić odbojkašice Mladosti opravdale su ulogu favorita i pobjedom nad Rijekom osvojile svoj četvrti uzastopni trofej ovog natjecanja. Riječanke su dale sve od sebe, ali nisu uspjele ponoviti čudo iz polufinala kada su u pet setova nadigrale Kaštelu. Iskustvo je ipak bilo na strani Mladosti, čije su igračice već više puta igrale finale Kupa, dok se u riječkim redovima time dosad mogla pohvaliti samo Anja Žarković, koja je prije dvije godine doživjela isti ishod protiv istog protivnika.


RIJEKA CO – MLADOST 1:3

Finale Kupa Snježane Ušić: Rijeka CO – Mladost 1:3 (25:20, 19:25, 18:25, 16:25). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Jurković i Ramić.


RIJEKA CO: Bakarčić 7, Gerdević, Sulić, Volarić (L), Štiglić 19, Kesten, Žarković 7, Denona (L), Juričić, Devčić, Popić T. 2, Koraca 7, Fabris 10, Aničić.




MLADOST: Matić (L), Pavičić 17, Kačić Bartulović 5, Štimac L., Grbavica 13, Volmut 13, Popić A. 11, Kulić 4, Freund, Marković 3, Štimac I., Ištuk (L), Tomić.

Foto galerija: Finale Kupa Snježane Ušić: HAOK Rijeka - HAOK Mladost Foto: Marko Gracin


Riječanke su u utakmicu ušle s malom tremom i primile četiri poena naspram jednog osvojenog. No kada je početna nervoza prošla napravile su seriju 5:0 i prisilile gošće na minutu odmora. Mladostašice su radile puno grešaka i na servisu i kod primanja i nisu se stigle oporaviti od bljeska Rijeke i izgubile su tek drugi set na cijelom turniru.


Iako je to bio početak iz snova za domaću ekipu, drugu priliku za osvajanje seta višu nisu dobile. U drugom setu su se dobro držale u početku, igralo se poen za poenom, ali kako je set odmicao tako je i padala koncentracija Riječanki. Mladost je u jednom trenutku otišla na +4 i držala prednost do kraja seta.


Treći set kao da je bio repriza prethodnoga. Rijeka je povela 3:1 i krenula dobro, ali gošće rade seriju od tri uzastopna poena, a zatim nakon minute odmora Rijeke još tri te ostvaruju najveću prednost na utakmici, uglavnom na krilima Grbavice, koja je zaredala četiri poena.


U posljednjem setu Riječanke su potpuno klonule. Mladost je na 3:7 prislilila trenericu Tomić na timeout, ali nije pomogao. Nova serija 2:5 Mladosti već je najavila u kojem smjeru će ići set, a domaće odbojkašice je koliko-toliko u igri držala fenomenalna Mara Štiglić, kako u tom setu tako i u utakmici.


Mladost je osvojila svoj 12. naslov u Kupu i sada se ponovno okreće prvenstvu, gdje brani prvo mjesto na ljestvici. S druge strane, bez obzira na poraz ovo je velik rezultat za mladu momčad Rijeke i sigurno vrlo važno iskustvo za odbojkaške pothvate u budućnosti koje, sudeći po igri u ovom Kupu, možemo očekivati prije nego kasnije.