Najbolji hrvatski skijaš

Filip Zubčić treći nakon prve vožnje veleslaloma u Adelbodenu

Hina

Filip Zubčić/Foto PIXSELL

Filip Zubčić/Foto PIXSELL

Zubčić je prije godinu dana upravo u Adelbodenu ostvario svoje prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri kada je veleslalomsku utrku okončao na drugoj poziciji iza Slovenca Žana Kranjeca



ADELBODEN Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzima treće mjesto nakon što je najboljih 30 vozača završilo prvu vožnju veleslaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu.


Zubčić, koji je startao kao treći, za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom, koji je sjajno iskoristio prvi starti broj, zaostaje 97 stotinki, dok za drugim Švicarcem Marcom Odermattom zaostaje tek jednu stotinku.


Na prvom prolaznom vremenu Zubčić je za Pinturaultom zaostajao samo jednu stotinku, do sredine staze zaostatak je narastao na 26 stotinki, da bi se u donjem dijelu zaostatak našeg skijaša dodatno povećao do gotovo sekunde.




Zubčić je prije godinu dana upravo u Adelbodenu ostvario svoje prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri kada je veleslalomsku utrku okončao na drugoj poziciji iza Slovenca Žana Kranjeca koji u petak nije nastupio zbog bolova u leđima.


Druga vožnja na programu je od 13.15 sati.