Skijanje

Filip Zubčić: “Prepun sam samopouzdanja uoči SP-a, spreman sam”

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

U utorak će Zubčić nastupiti u kvalifikacijama paralelnog veleslaloma, dok dan kasnije slijedi borba za medalje u toj disciplini



COURCHEVEL MERIBEL Imat ću žestoki ritam do kraja Svjetskog prvenstva, ali prepun sam samopouzdanja, rekao je hrvatski skijaš Filip Zubčić uoči prvih nastupa na Svjetskom prvenstvu u francuskom Courchevel Meribelu.


U utorak će Zubčić nastupiti u kvalifikacijama paralelnog veleslaloma, dok dan kasnije slijedi borba za medalje u toj disciplini. U petak će nastupiti u utrci veleslaloma, a posljednjeg dana, u nedjelju, na slalomskoj utrci.


„Ritam je dosta težak počevši od utorka, no spreman sam, odlično se osjećam i jedva čekam da sve krene. Na prošlom Svjetskom prvenstvu sam osvojio srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu i očekivanja od te utrke su opet velika“, rekao je Zubčić, koji je naglasio kako se trenutačno nalazi u dobroj formi.




„Na treninzima, kao i na posljednjoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa, skijao sam na visokoj razini. Prepun sam samopouzdanja“, naveo je hrvatski skijaš.