SJAJAN NASTUP

Filip Mihaljević pobjednik u bacanju kugle na mitingu u Poljskoj, Sara Kolak spremna za nastup u Bernu

Ivana Vaupotić

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

rvatski rekorder do pete je serije bio korak do postolja, onda je njegova kugla odletjela do 20,66 metara, čime je zasjeo na vodeću poziciju.



RIJEKA Filip Mihaljević pobijedio je u bacanju kugle na mitingu u Poljskoj s hicem od 21,06 metara iz šeste serije. Hrvatski rekorder do pete je serije bio korak do postolja, onda je njegova kugla odletjela do 20,66 metara, čime je zasjeo na vodeću poziciju. Drugo mjesto osvojio je Poljak Konrad Bukowiecki sa 20,34 metra, treći je bio Novozelanđanin Jacko Gill sa 20,20 metara.


Sara Kolak, atletičarka Kvarnera, sutra će od 17.15 sati nastupiti na mitingu Citius u Bernu, na kojem će se bacanje koplja bodovati za natjecanje Dijamantne lige, što je uslijed pandemije koronavirusa otkazano u Šangaju. Bit će to treće natjecanje najbolje hrvatske bacačice koplja nakon otvaranja sezone na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi, na kojem je hicem od 60,04 metra osvojila treće mjesto, te Olimpijskih igara u Tokiju, na kojima je ostala bez plasmana.


Konkurencija će i u Bernu biti jaka, dolazak je najavila vlasnica trećeg rezultata svih vremena i srebra iz Tokija, Poljakinja Maria Andrejczyk (71,40), kao i Australka Kelsey-Lee Barber, brončana s Olimpijskih igara u Tokiju (64,56), Čehinja Nikola Ogrodnikova (65,13), Latvijka Lina Muze (64,81), te svjetska rekorderka Barbora Špotakova (63,08).