Premier liga

Fijasko Kloppove momčadi, Manchester City i bez Haalanda uvjerljivo nadigrao Liverpool

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pitanje pobjednika riješeno je početkom drugog poluvremena kada je City s dva gola izgradio prednost od 3-1.



MANCHESTER Aktualni engleski nogometni prvaci, igrači Manchester Cityja u prvoj su utakmici 29. kola Premier lige na svom stadionu uvjerljivo svladali Liverpool sa 4-1 (1-1).


Iako je City imao dominaciju od samoga početka susreta, prvi gol postigli su gosti. Jota je u 17. minuti izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor gdje je odlično zagradio loptu i omogućio Salahu da dotrči iz drugog plana i preciznim udarcem zatrese mrežu.


No, prednost Liverpoola trajala je tek 10-ak minuta, u 27. minuti domaći su izveli preciznu akciju u kojoj su dodavanja izmjenjivali Mahrez, Gundogan i Grealish, a engleski je reprezentativac potom uputio oštar prizemni centaršut u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Alvarez i poravnao na 1-1.




Pitanje pobjednika riješeno je početkom drugog poluvremena kada je City s dva gola izgradio prednost od 3-1. Nakon samo 53 sekunde igre u nastavku domaći su poveli, Mahrez je provio desni bok i ubacio loptu u kazneni prostor gdje je natrčao De Bruyne koji je pogodio za 2-1. U 53. minuti već je bilo 3-1, Alvarezov udarac sa 10-ak metara blokorao je Alexander-Arnold, ali je odbio loptu samo do Gundogana koji je pogodio uz desnu vratnicu nemoćnog Allisona.


Konačni rezultat postavio je Grealish nakon duplog pasa s De Bruyneom u 74. minuti.


Drugi City sada ima 64 boda, pet manje od vodećeg Arsenala, koji od 16 sati igra protiv Leeds Uniteda, dok je Liverpool ostao šesti sa 42 boda, koliko imaju i sedmi Brighton and Hove Albion te osmi Brentford.