Okončani pregovori

FIFA uspješno evakuirala već drugu skupinu sportaša iz Afganistana, novi su dom pronašli u Kataru

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pozivam sve naše prijatelje u vladama i čitavu nogometnu zajednicu da nam pomogne u pribavljanju boravišnih dozvola i viza za sve evakuirane kako bi mogli započeti novi život u sigurnim uvjetima, objavio je predsjednik FIFA-e Gianni InfantinoDOHA Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u četvrtak kako je druga skupina od 57 afganistanskih sportaša, pretežito mladih nogometašica i košarkašica, evakuirano iz Afganistana u Katar nakon uspješno okončanih pregovora.


Prošloga tjedna je FIFA objavila kako je zajedno s katarskom vladom pripomogla evakuiranju gotovo 100 nogometaša, nogometašica i njihovih obitelji iz Afganistana u Katar.


“Pozivam sve naše prijatelje u vladama i čitavu nogometnu zajednicu da nam pomogne u pribavljanju boravišnih dozvola i viza za sve evakuirane kako bi mogli započeti novi život u sigurnim uvjetima”, objavio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.
Otkako su 15. kolovoza talibani preuzeli vlast u Afganistanu uslijedile su masovne evakuacije iz te zemlje. Ranije ovoga mjeseca su FIFA i Međunarodni biciklistički savez (UCI) organizirali evakuaciju 165 izbjeglica preko Albanije, dok je Australija evakuirala više od 50 afganistanskih sportašica.