Nogomet

FIFA objavila domaćina novog Svjetskog klupskog prvenstva, prvi put igrat će čak 32 momčadi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

FIFA je objavila kako će proces nadmetanja za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. početi u trećem kvartalove godine, a imenovanje domaćina očekuje se koncem 2024.



ZURICH Sjedinjene Američke Države bit će domaćin novog i proširenog FIFA Svjetskog klupskog prvenstva 2025. godine, objavila je krovna nogometna organizacija.


Vijeće FIFA-e jednoglasno je imenovalo Sjedinjene Države za domaćina novog i proširenog FIFA Svjetskog klupskog prvenstva sa 32 momčadi koje bi se trebalo održati 2025. godine.


“FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. bit će vrhunac elitnog profesionalnog muškog klupskog nogometa, a s potrebnom infrastrukturom i ogromnim lokalnim interesom, Sjedinjene Države idealan su domaćin za početak ovog novog, globalnog turnira,” rekao je Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.




“Navijači sa svih kontinenata će za dvije godine donijeti svoju strast i energiju u Sjedinjene Države na ovu značajnu prekretnicu u našoj misiji da nogomet učinimo uistinu globalnim,” dodao je.


FIFA je objavila kako će proces nadmetanja za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. početi u trećem kvartalove godine, a imenovanje domaćina očekuje se koncem 2024.


Vijeće FIFA-e je imenovalo Indoneziju za domaćina U-17 SP-a 2023. godine, Kolumbiju za domaćina U-20 Svjetskog prvenstva za žene 2024., Dominikansku Republiku kao domaćina FIFA U-17 Svjetskog prvenstva za žene 2024. i Uzbekistan kao domaćin FIFA Svjetskog prvenstva u futsalu 2024.