Formula 1

FIA preispituje Hamiltonovu kaznu, smatraju da ona – nije dovoljna

Hina

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

S obzirom na njegov status uzora, FIA je zabrinuta zbog dojma koji su njegovi postupci mogli ostaviti na mlađe vozače," poručili su iz FIA-e.



PARIZ Međunarodna automobilistička federacija (FIA) preispituje kaznu za sedmerostrukog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) zbog toga što je hodao stazom za vrijeme VN Katra.


Hamilton se u prvom krugu utrke sudario s momčadskim kolegom Georgeom Russellom nakon čega je izletio sa staze i završio utrku. Britanac je izašao iz svog bolida i prešao preko staze uputivši se prema Mercedesovom boksu što je kršenje pravila.


Britanac je dobio opomenu i kažnjen je sa 50.000 dolara, pri čemu je pola iznosa uvjetno.




Međutim, FIA smatra da njegova kazna nije dovoljna, imajući u njegov status uzora, te opasnost koju je predstavljao.


“FIA preispituje incident u kojem je Lewis Hamilton prešao stazu tijekom Velike nagrade Katra. FIA primjećuje da se Lewis ispričao tijekom naknadnog saslušanja i priznao da je prelazak bio ozbiljna povreda sigurnosti. Međutim, s obzirom na njegov status uzora, FIA je zabrinuta zbog dojma koji su njegovi postupci mogli ostaviti na mlađe vozače,” poručili su iz FIA-e.


Hamilton je osvojio sedam naslova svjetskog prvaka kao i Nijemac Michaelom Schumacherom, ali je rekorder s najviše pobjeda (103), pole positiona (104) i pobjedničkih postolja (196).