NBA

Fenomenalni Curry nosio momčad do preokreta nad Clippersima, Bogdanović ubacio 20 Bucksima

Luka Medak

Stephen Curry (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Stephen Curry (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Iako su gubili 85:63 pred kraj treće četvrtine, Curry je zabio ili asistirao idućih 16 od 18 koševa Warriorsa te u preokretu završio večer s 38, a "Babo" je bio treći najbolji strijelac Jazzera.



RIJEKA Golden State Warriorsi bez Klaya Thompsona ove sezone su krenuli slabije od očekivanja, ali zahvaljujući ponajviše jednom čovjeku sada pobjeđuju i najbolje – Steph Curry je stavio teret na svoja leđa i u nevjerojatnom povratku od 22 koša zaostatka s 38 poena vodio Warriorse do trijumfa.


Iako su gubili 85:63 pred kraj treće četvrtine, Curry je zabio ili asistirao idućih 16 od 18 koševa Warriorsa, a samo u trećoj četvrtini je ubacio 19 poena. Utakmicu je završio s “double-double” učinkom od 38 poena i 11 asistencija, najviše u obje momčadi, a zabio je i čak devet trica.


Na drugoj strani najbolji su očekivano bili Paul George i Kawhi Leonard, s 25, odnosno 24 poena, no imali su gotovo nikakav doprinos s klupe, s koje je devet igrača zajedno ubacilo samo 20 koševa.




Svih pet pobjeda Warriorsa ove sezone došlo je kada je Curry zabio više od 30 poena, a podsjetimo da je u nedjelju zabilježio čak 62 protiv Portlanda, najviše u svojoj karijeri.


Što se hrvatskih košarkaša tiče, Bojan Bogdanović je pomogao Utah Jazzu s 20 koševa u pobjedi na gostovanju kod Milwaukee Bucksa, Dario Šarić je ubacio 12 poena u porazu Phoenixa u produžetku na gostovanju u Detroitu, dok je Ivica Zubac postigao samo dva koša u ovom nevjerojatnom porazu Clippersa.