Kazna

Fenerbahče na sljedećem gostovanju bez navijača zbog toga što su skandirali protiv – vlade

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U utorak je sigurnosna komisija u pokrajini Kayseri naznačila, ne spominjući ove neprijateljske slogane prema vladi, da nijedan navijač Fenerbahçea ne može prisustvovati utakmici koja je zakazana za subotu protiv Kayserispora



ISTANBUL Turske vlasti objavile su u utorak da će nogometni klub Fenerbahče putovati u subotu bez svojih navijača, od kojih su neki u subotu pozvali vladu na ostavku nakon razornog potresa 6. veljače, piše AFP.


“Laži, varanje, prošlo je 20 godina, podnesite ostavku!”, skandirali su navijači istanbulskog kluba tijekom ligaške utakmice protiv Konyaspora u nedjelju.


U utorak je sigurnosna komisija u pokrajini Kayseri naznačila, ne spominjući ove neprijateljske slogane prema vladi, da nijedan navijač Fenerbahçea ne može prisustvovati utakmici koja je zakazana za subotu protiv Kayserispora, u sklopu 24. kola turskog prvenstva.




Istanbulski klub, drugi na ljestvici iza Galatasaraya, osudio je u priopćenju za javnost “neprihvatljivu” odluku, pozivajući vlasti da preispitaju svoju presudu.


Turska vlada našla se na meti žestokih kritika zbog sporog tempa pružanja pomoći u prvim danima nakon potresa magnitude 7.8, koji je ubio više od 44.000 ljudi na jugu i jugoistoku zemlje.


U nedjelju su navijači Bešiktaša, još jednog velikog kluba u Istanbulu, također s tribina pozvali na ostavku vlade.


Predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak se ispričao stanovnicima pokrajine Adiyaman, jedne od najteže pogođenih smrtonosnim potresom, pripisujući kašnjenja u dolasku pomoći “razornom učinku podrhtavanja tla i lošeg vremena”.