Nakon poraza u Dohi

Federer se vratio tenisu nakon godinu dana pauze, ali odmah i odustao od sljedećeg turnira

Portal Novilist.hr

Roger Federer/Foto Reuters

Roger Federer/Foto Reuters

Još nisam na sto posto, mogu to vidjeti i osjetiti. Cilj mi je biti na maksimumu do početka sezone na travi, tada za mene počinje sezona - objavio je Federer



RIJEKA Švicarski tenisač Roger Federer nakon poraza u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi objavio je kako će pauzirati od mečeva i posvetiti se treninzima kako bi se vratio maksimumu nakon teške ozljede. Federer je 14 mjeseci “odmarao” od tenisa nakon operacije koljena, a povratak je imao u Dohi gdje je ispao u četvrtfinalu. Uspješniji je bio Gruzijac Nikoloz Basilašvili sa 3-6, 6-1, 7-5.


– Bilo je divno vratiti se na turnir, uživao sam u svakoj minuti provedenoj na terenu u Dohi. Velika zahvalnost mojoj ekipi koja mi je pomogla da dođem do ovdje. Ipak, odlučio sam kako je bolje da se vratim treninzima i zato neću igrati u Dubaiju idućeg tjedna. Poraz u Dohi sam već prebolio, možda nikad lakše.


Krenuo sam od nule i sretan sam što sam uspio igrati dva meča u tri seta s vrhunskim igračima. To je vrlo važan korak naprijed za mene. Još nisam na sto posto, mogu to vidjeti i osjetiti. Cilj mi je biti na maksimumu do početka sezone na travi, tada za mene počinje sezona. Možda budem bolje prije turnira na travi, ali to bi bio samo bonus – napisao je Federer na svojem Twitter profilu.