Tenis

Fantastična Marčinko nakon vrijedne pobjede: “Nikad nisam doživjela ovakvu podršku s tribina”

Hina

Petra Marčinko i Iva Majoli/Foto V. KARUZA

Petra Marčinko i Iva Majoli/Foto V. KARUZA

Držala sam konstantu tijekom cijelog meča. Nakon Zagreba sam gledala njene mečeve, uključujući US Open, i iskreno sam joj se divila, rekla je Marčinko o suparnici



RIJEKA Hrvatska junakinja prvog dana kvalifikacijskog susreta Billie Jean King Cupa protiv Njemačke u Rijeci, 16-godišnja Petra Marčinko nakon uvjerljive 6-3, 6-2 pobjede protiv Jule Niemeier izjavila je kako je u dvoboj ušla bez pritiska iako je prije nje Petra Martić izgubila od Eve Lys sa 1-6, 4-6.


“Ušla sam u meč bez pritiska, hrabro, i to je bila razlika od ulaska u mečeve koje sam protiv nje igrala u Zagrebu. Držala sam konstantu tijekom cijelog meča. Nakon Zagreba sam gledala njene mečeve, uključujući US Open, i iskreno sam joj se divila”, rekla je Marčinko o suparnici koja je ove godine igrala četvrtfinale Wimbledona i osminu finala US Opena, a protiv koje je prije petka odigrala dva meča, oba na Zagreb Openu, prošle i ove godine, te oba izgubila bez osvojenog seta.


Mlada Marčinko nije propustila zahvaliti se i publici na podršci.




“Podrška s tribina je bila nevjerojatna, nikad to nisam doživjela, davali su mi energiju, puno mi je značilo”.


Marčinko sada ima pet pobjeda u jednako toliko mečeva u Billie Jean King Cupu, a da će igrati saznala je tek nakon jutarnjeg treninga kada je Donna Vekić odustala zbog ozljede koljena i stopala.


“Uh, samo da sad ne ‘zacopramo’. Igraš za državu, igraš za tim, Iva Majoli me držala cijeli meč u fokusu. Drugačije je nego kad si sam na terenu”, dodala je.


Ocjenu prvog dana dala je i hrvatska izbornica Iva Majoli:


“Kad smo saznali da Donna neće igrati kod mene nije bilo puno razmišljala. Petra mi je već u Antalyji unijela jako puno samopouzdanja. Koliko god je bilo komentara kako mogu stavljati petu igračicu u odlučujući meč protiv Srbije, tako radim. Petra ima nešto šampionski i liderski, bila bih luda da ju nisam stavila”.