BERLUSCONI VIZIONAR

Fabio Capello: “Berlusconi je prvi razmišljao o osnivanju Superlige, želio je na San Siru gledati samo najbolje klubove”

Hina

Silvio Berlusconi / Reuters

Silvio Berlusconi / Reuters

"Berlusconi je o tome razmišljao još 1988. godine. On nije mogao zamisliti da njegov klub bude eliminiran nakon samo jedne utakmice. Tada je govorio da želi stalno gledati najbolje klubove na San Siru i drugačiji nogomet", izjavio je Capello.RIM Trofejni talijanski nogometni trener Fabio Capello otkrio je da je bivši vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi bio prvi koji je razmišljao o osnivanju europske nogometne Superlige, i to još prije više od trideset godina.


“Berlusconi je o tome razmišljao još 1988. godine. On nije mogao zamisliti da njegov klub bude eliminiran nakon samo jedne utakmice. Tada je govorio da želi stalno gledati najbolje klubove na San Siru i drugačiji nogomet”, izjavio je Capello za talijanski Sky Sport. Capello je u Milanu proveo veliki dio svoje trenerske karijere.


Dok je Berlusconi bio vlasnik, AC Milan je pet puta bio prvak Europe. Sada je vlasnik drugoligaša Monze, koja je četvrta i ima priliku boriti se za ulazak u Prvu ligu.
Nedavno osnovani projekt europske Superlige propao je za manje od 72 sata nakon što su Uefa i Fifa, te nacionalni savezi zaprijetili oštrim sankcijama. Prvo je Superligu napustilo šest klubova iz engleske Premier lige (Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham), a potom i Atletico Madrid, Inter te AC Milan, pa su u njemu ostala još samo tri kluba – Real Madrid, Barcelona i torinski Juventus.