Bez iznenađenja

Evo konačnog popisa Vatrenih za Katar, Dalić objasnio zašto je pozvao Budimira, a ne Čolaka

Portal Novilist.hr, Ante Peričić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Čolak je dobar igrač, pokazao je to u Škotskoj, ja to poštujem i budite sigurni da smo radili dobru analizu. Ovo je naša odluka iza koje stojim sto posto - objasnio je Dalić



RIJEKA Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić na današnjoj je presici objavio imena 26 igrača s kojima ide na Svjetsko prvenstvo u Katar. Na popisu nema iznenađenja, treći golman je očekivano Grbić, dok je Čolak u napadu otpao.


POPIS ZA KATAR


GOLMANI: Livaković, Ivušić i Grbić; OBRANA: Vida, Lovren, Barišić, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Erlić i Šutalo; VEZNI RED: Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer, Jakić i Sučić; NAPAD: Perišić, Kramarić, Petković, Oršić, Budimir i Livaja.


Na početku konferencije za medije Zagrebačka pivovara i hrvatska nogometna reprezentacija potpisali su ugovor o partnerstvu.




– To su igrači u koje vjerujem, koje smo mi izabrali i očekujem da s ovom grupom možemo napraviti ono što svi želimo – rekao je nakon objavljenog popisa izbornik Dalić.


– Ja sam optimist, vjerujem u ove igrače i Hrvatsku kao uvijek, vjerujem u moj stožer i moj rad. Svi očekujemo velike stvari, ali moramo biti realni i objektivni, isto tako 10 ili 12 reprezentacija s punim pravom se nada biti svjetskim prvakom. Želim skinuti pritisak sa svih nas, s igrača pogotovo jer pritisak ništa dobro nije donio. Imamo veliko samopouzdanje pogotovo nakon zadnjih utakmica u Ligi nacija. Moja su očekivanja velika, ali opet kažem bez pritiska i prevelike euforije – naglasio je Dalić.



Prvo pitanje novinara očekivano se odnosilo na izostanak Čolaka s užeg popisa. Bivši igrač Rijeke zapravo je trenutno najefikasniji hrvatski napadač, ali dobra igra u škotskom Rangersu nije bila dovoljna. Dalić je objasnio zašto je na popisu Budimir, a ne Čolak.


– Čolak je dobar igrač, pokazao je to u Škotskoj, ja to poštujem i budite sigurni da smo radili dobru analizu. Ovo je naša odluka iza koje stojim sto posto. Kada smo govorili o napadačima, četiri smo ih uzeli. Budimir nam daje jednu veliku snagu i energiju i nitko od napadača nema što ima on. Kada nam treba presing i čvrsti blok, on je taj. Kada nam treba skok igra i defenziva u zadnjih 15 minuta, on je taj. Ja stojim iza toga.