Osuđeni bjegunac

Evo kako Mamić naređuje iz BiH: “Šuker više ne može biti predsjednik, neću dozvoliti da klošari rasturaju što sam stvarao”

Portal Novilist.hr

Foto Armin Durgut PIXSELL

Foto Armin Durgut PIXSELL

Počnite mijenjati odnos u Savezu, Šuker ne može biti više predsjednik. Šuker ne može biti više predsjednik - završena priča. I to je nedopustivo - uzviknuo je Mamić u snimci koju je objavila Nova TV



RIJEKA Pravomoćno osuđeni bjegunac i bivši šef Dinama Zdravko Mamić još uvijek ima velikog utjecaja u hrvatskom nogometu. Pokazuje to najnovija snimka koju je objavila Nova TV u svojem Dnevniku, u kojoj se jasno čuje kako Mamić govori Zorislavu Srebriću da Šuker ne smije više biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.


– Počnite mijenjati odnos u Savezu, Šuker ne može biti više predsjednik. Šuker ne može biti više predsjednik – završena priča. I to je nedopustivo. U tom filmu više Zdravko ne sudjeluje i ja rastem iz dana u dan. I ja rastem, dolaze pametni i s iskustvom i tako dalje. Prema tome, prema tome, neću dozvoliti da ono što ste vi stvarali, što sam ja stvarao, što su drugi stvarali, da klošari okrutni rasturaju. Dobro znate o čemu ja pričam! Prema tome, to je poziv, gospodo, mijenjajte nešto, poduzimajte, jer će vas otpuhnut bura! – rekao je Zdravko Mamić u snimci koju je objavila Nova TV.


Za tri dana se održavaju novi izbori za poziciju čelnika HNS-a, a najveći favorit je Marijan Kustić.




Potom snimka otkriva i da Mamić nije prešao preko nedosuđenog penala za Dinamo u studenom prošle godine u susretu s Osijekom.


“Ja sam prepoznao prvo u Osijeku, kad onaj četvrti najbolji sudac, onaj splitski, kako se zove?”, rekao je Mamić. “Strukan, da”, navodi Srebrić.


“Kad ne dosudi penal za Dinamo i čak kad ga zove onaj iz VAR sobe on odbije ić’ gledat, razumijete? Šta ovaj radi, razumijete, jer je nemoguće da taj dečko koji je čak sklon Dinamu…”, navodi Mamić.


“Da, da!”, odobrava mu Srebrić.


“Da ovako ovaj, razbojnički ide gledati da ne sudi, on nema tamo šta gledati, ali on čak ide gledati razbojnički, ne, ne, ne, ne sudi, razumijete”, nastavlja Mamić.


Mamić tu ne staje: “Ja sam previše iskusan da ne bi vidio da (…), jer ovo je rukopis, ne nogometnih djelatnika. Nego nogometni djelatnici koji imaju pištolj na sljepoočnici i izvršavaju mafijaške naredbe“.