Tenis

Evo gdje će se održati grupna faza finala Davis Cupa, Rusija neće moći braniti naslov pobjednika zbog suspenzije

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U finalu 2022. natjecat će se 16 reprezentacija u skupinama u svakom od četiri grada. Njih će činiti 12 pobjedničkih momčadi iz kvalifikacija plus Hrvatska, koja je dobila automatski mjesto u završnici kao prošlogodišnji finalist, te Srbija i Velika Britanija koje su dobile pozivnice



LONDON Grupna faza finala Davis Cupa 2022. održat će se u Bologni, Glasgowu, Hamburgu i Malagi u rujnu, priopćila je Međunarodna teniska federacija (ITF) u četvrtak.


U finalu 2022. natjecat će se 16 reprezentacija u skupinama u svakom od četiri grada. Njih će činiti 12 pobjedničkih momčadi iz kvalifikacija plus Hrvatska, koja je dobila automatski mjesto u završnici kao prošlogodišnji finalist, te Srbija i Velika Britanija koje su dobile pozivnice.


Rusija neće moći obraniti naslov pobjednika nakon što ju je ITF suspendirala zajedno s Bjelorusijom nakon invazije na Ukrajinu.




ITF je nakon toga objavio da je zamjensko ‘wild card’ mjesto dodijeljeno Kanadi koja je izgubila 0-4 od Nizozemske u kvalifikacijama.


Ždrijeb grupne faze, koja se igra od 14. do 18. rujna, trebao bi se održati u Londonu 31. ožujka.


Dvije najbolje momčadi u svakoj skupini proći će u nokaut fazu, koja se igra od 23. do 27. studenog u petom gradu domaćinu.


“Vrlo smo ponosni na to koliko je daleko Davis Cup došao kroz svoju bogatu povijest”, rekao je predsjednik ITF-a David Haggerty.


“Posvećeni smo budućem uspjehu ovog događaja, zadržavajući tradicionalne elemente Svjetskog kupa u tenisu za muškarce. To uključuje njegovu jedinstvenu atmosferu i prikazivanje događaja tijekom cijele godine u različitim gradovima diljem svijeta, dovodeći Davis Cup do što većeg broja publike”, dodao je.