EURO 2024.

Poljska javna televizija bila je izložena kibernetičkom napadu tijekom susreta s Nizozemskom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

TVP je rekao da je otkrio distribuirani napad uskraćivanja usluge (DDoS) na početku utakmiceVARŠAVA Kibernetički napad prekinuo je internetski prijenos poljske javne televizije nogometne utakmice Poljske protiv Nizozemske u nedjelju na Europskom prvenstvu, objavila je državna televizija TVP.


TVP je rekao da je otkrio distribuirani napad uskraćivanja usluge (DDoS) na početku utakmice. Rečeno je da je napad izveden s IP adresa koje se nalaze u Poljskoj, ali nema naznaka tko je izvršio napad.


“Nakon manje od minute, počeli smo poduzimati radnje u suradnji s nacionalnim operaterima, što je dovelo do ublažavanja napada. Naši IT timovi vratili su usluge.”, rekao je TVP u objavi na platformi društvenih medija X.
DDoS napadi funkcioniraju tako da velike količine internetskog prometa usmjeravaju prema ciljanim poslužiteljima u relativno nesofisticiranom pokušaju da ih izbace s mreže.


Poljska je izgubila uvodnu utakmicu skupine D s 2-1 nakon što je nizozemska zamjena Wout Weghorst postigao gol za pobjedu u 83. minuti.