EURO 2024.

Matjaž Kek nakon ohrabrujućeg remija: “Kad su igrači vidjeli da mogu, počeli su igrati”

Hina

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Kad ti navijači ovako pomognu, kad vidiš toliko nasmijanih lica kroz dan, kad ti čak i protivnički navijači iskazuju poštovanje, čini me sretnim što sam dio ovog spektakla - rekao je nekadašnji trener BijelihSTUTTGART  Utakmica Slovenije i Danske u Stuttgartu završila je 1-1, a izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek čestitao je svojim igračima za koje ustvrdio da su se vratili u drugom poluvremenu “puni vjere u sebe”, nakon što su u prvom poluvremenu pokazali previše respekta prema suparniku.


Matjaž Kek, izbornik reprezentacije Slovenije:


“Bila su to dva vrlo različita poluvremena i mislim da je rezultat fer. Pokazali smo im previše respekta u prvom poluvremenu, a onda smo se toga uspjeli osloboditi u drugoj trećini i naša je igra izgledala dosta bolje. Momci su se vratili puni vjere u sebe. Mogu im samo čestitati. Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi, ali mislim da smo ispali naivni kod primljenog gola. Mnogi moji igrači nikada nisu igrali tako veliko natjecanje. Kad su vidjeli da mogu, počeli su igrati. Mislim da ćemo iz ovoga naučiti. Kad ova momčad bude igrala svoj drugi ili treći veliki turnir, bit će mnogo jača od samog početka. Kad ti navijači ovako pomognu, kad vidiš toliko nasmijanih lica kroz dan, kad ti čak i protivnički navijači iskazuju poštovanje, čini me sretnim što sam dio ovog spektakla.”
Erik Janža, strijelac pogotka za Sloveniju:


“Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo se kasnije uspjeli skupiti i izboriti bod. Kad je lopta došla do mene, samo sam zatvorio oči i udario sam svom snagom. Uskoro nas čeka još jedna teška utakmica, ali sad imamo otvoren put.”