Reprezentativci

Livaković i Petković šire optimizam: Vjerujemo u našu pobjedu

Davor Petrović

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaNakon dana odmora u četvrtak naši reprezentativci su se u petak vratili na glavni teren Volkspak stadiona u Neuruppinu. Prije treninga na redovnoj press konferenciji medijima su se obratili Dominik Livaković i Bruno Petković, šireći optimizam i vjeru da osmina finala kontinentalne smotre nije nedostižna, iako ponedjeljak u Leipzigu donosi obračun s Italijom, aktualnim europskim prvakom.


Foto galerija: Press Petkovića i Livakovića Foto: Vedran Karuza


– Na ovakvom natjecanju je svaka utakmica kvalifikacijska. Ovisimo sami o sebi i svi smo spremni pružiti maksimum u ponedjeljak – istaknuo je Livaković, a Petković se prisjetio svojih dana u Italiji na početku karijere.


Tamo sam puno naučio o taktici


Naravno, u kontekstu Italije.

– Tamo sam naučio puno o taktici. Bio sam mlad, možda malo i tvrd, pa na početku nisam upijao koliko sam trebao. Kod njih je na treninzima uvijek prisutna taktika, taktika i samo taktika.


Ne znam koliko će to biti bitno za ovu utakmicu jer mi imamo puno kvalitetnih igrača u vrhunskim klubovima i vjerujem da će biti dobro ako svi pušemo u istom smjeru. Vjerujem u našu pobjedu – kazao je Petković.


Zatim se osvrnuo na dvoboj Furije i Azzurra.


Foto galerija: Trening hrvatske nogometne reprezentacije Foto: Vedran Karuza


– Mislim da su Talijani protiv Španjolske pokazala određene deficite u svojoj igri. Bili su u podređenom položaju skoro cijelu utakmicu, i tu smo vidjeli stvari koje bismo mogli raditi jer znamo da im ne pašu.


Još nismo imali analizu njihove igre, a siguran sam da će naš stručni stožer pronaći najbolji način da im stvorimo probleme – dodao je Petković, uz napomenu da svi u reprezentaciji žive za tu utakmicu.


Primili smo pet golova, nije nimalo ugodno


Livaković je, pak, objasnio neke detalje o obrambenoj liniji.


– Naša zadnja četvorka se mijenjala na prve dvije utakmice, ali svi mi dovoljno dugo igramo zajedno da nam se nije teško uklopiti. Primili smo ukupno pet golova protiv Španjolske i Albanije i to nije bilo nimalo ugodno.


Definitivno je jasno da moramo poraditi na nekim segmentima u obrambenoj fazi igre, ali vjerujem da ćemo to popraviti do utakmice s Italijom – rekao je Livaković.


Pred Petkovića je servirano pitanje o važnim golovima koje je zabio u dresu reprezentacije, poput onog Brazilu u četvrtfinalu zadnjeg Svjetskog prventva i Nizozemskoj u polufinal Lige nacija.


– Na prve dvije utakmice imali smo dosta pehova, ali sva krivica je na nama. To mi nikada nije bio prioritet. Uvijek sam bio momčadski igrač, a sada je najvažnije da Hrvatska pobijedi. Naravno, volio bih da ja budem taj, ali sada nam je jedini cilj ostvarenje cilja i plasman u osmnu finala. Iskreno, volio bih, na primjer, da Ante Budimir zabije dva gola za našu pobjedu