EURO 2024.

FOTO Vatreni odradili posljednji trening prije Albanije. Što sprema Dalić?

Hina

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZAHrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči sutrašnjeg susreta 2. kola B skupine EURO-a protiv Albanije u Hamburgu.


“Vatreni” su trenirali u svojoj bazi u Neuruppinu kako bi iza “zatvorenih” vrata izbrusili taktiku za možda i ključni ogled protiv Albanije.


Foto galerija: EURO 2024: Trening Vatrenih Foto: Vedran Karuza


Običaj je posljednji trening prije utakmice odraditi na stadionu na kojem se igra utakmica, no Dalić se odlučio za mir svog kampa kako bi daleko od očiju “špijuna” uvježbao momčad za utakmicu. Hrvatska reprezentacije će u 16.00 autobusom krenuti u Hamburg, a večeras će na Volksparkstadionu izbornik Dalić i jedan igrač odraditi medijske obveze.
Sličan potez učinili su i Albanci, koji također, neće trenirati na Volksparkstadionu, već na jednom manjem stadionu u Hamburgu.


Hrvatska nakon poraza od Španjolske nema pravo na krivi korak, a novi kiks posve bi nas udaljio od plasmana u osminu finala. Nažalost, neposredno prije početka treninga HNS je na svojim stranicama objavio kako je Nikola Vlašić izgubljen za nastavka prvenstva.


Vlašić je zadobio ozljedu na treningu te je s liječnikom dr. Sašom Jankovićem danas obavio pregled magnetskom rezonancijom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića. Izbornik Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu ozljeda ne dopušta da tijekom EURO-a konkurira za utakmice.


Podsjetimo, Vlašić je do posljednjeg trenutka bio upitan za odlazak na EURO nakon što se početkom svibnja ozlijedio u susretu njegovog Torina i Bologne kad mu je stradala tetiva aduktora.


Torinov veznjak se oporavio i Dalić ga je uvrstio na popis putnika za Njemačku. Međutim, nakon nove ozljede za njega je ovo prvenstvo izgubljeno, a “Vatreni” će do kraja turnira imati igrača manje u rosteru. Naime, ozlijeđenog igrača je bilo moguće zamijeniti do prve utakmice.


Ostatak momčad normalno je trenira, radilo se maksimalno ozbiljno. Dalić je najavio nekoliko promjena u sastavu, želi podići energiju momčadi.


“Moramo promijeniti neke stvari, posebno u načinu i pristupu,” kazao je hrvatski strateg.