LIJEPA GESTA

Engleskog tragičara EURO-a koji je bio žrtva rasizma u Arsenalu dočekao zid s porukama podrške

Hina

Suigrači tješe Bukayo Saku nakon promašenog penala protiv Italije/Foto REUTERS

Suigrači tješe Bukayo Saku nakon promašenog penala protiv Italije/Foto REUTERS

"Bukayo je s nama od svoje sedme godine i cijeli klub nije mogao biti ponosniji vidjeti ga kako predstavlja Englesku tijekom cijelog turnira. Međutim, taj osjećaj ponosa brzo se pretvorio u tugu zbog rasističkih komentara kojima je naš mladi igrač bio izložen na svojim društvenim mrežama nakon posljednjeg zvižduka," poručili su iz kluba.LONDON Jedan od tragičara Europskog nogometnog prvenstva, 19-godišnji Bukayo Saka dočekan je u Arsenalu sa zidom na kojem su bile stotine poruka podrške nakon brojnih rasističkih napada kojima je bio izložen.


Saka je promašio odlučujući jedanaesterac za Englesku u finalu Europskog prvenstva protiv Italije koja je na koncu slavila sa 3-2 osvojivši europsku krunu.


Nakon finala mladi veznjak “Topnika” je kao i njegovi suigrači iz reprezentacije Marcus Rashford i Jadon Sancho, koji su također promašili kaznene udarce, bio rasno zlostavljan, zbog čega su mu čelnici kluba produžili odmor kako bi se oporavio od šoka.
Arsenal je nakon finala objavio priopćenje u kojem je čvrsto stao uz svog igrača poručivši mu da “glavu drži visoko”.


“Bukayo je s nama od svoje sedme godine i cijeli klub nije mogao biti ponosniji vidjeti ga kako predstavlja Englesku tijekom cijelog turnira. Međutim, taj osjećaj ponosa brzo se pretvorio u tugu zbog rasističkih komentara kojima je naš mladi igrač bio izložen na svojim društvenim mrežama nakon posljednjeg zvižduka,” poručili su iz kluba dodavši kako osuđuju sve oblike rasizma.


Po povratku u klub dočekao ga je veliki zid sa stotinama poruka podrške koje su “Topnici” skupljali sve ovo vrijeme.


Dobio je i niz poklon, među kojima i medvjedića odjevenog u dres engleske reprezentacije.


“Kako uopće mogu zahvaliti na svemu ovome? Mogu li sve pokupiti i odnijeti kući? Možete li mi ipak pomoći ?,” pitao je zbunjeni mladić.