Dijete Cityja

Engleski reprezentativac potpisao novi petogodišnji ugovor s aktualnim prvakom: “Ovo je ostvarenje sna”

Hina

Phil Foden i Harry Kane/Foto: REUTERS

Phil Foden i Harry Kane/Foto: REUTERS

Ovaj 22-godišnjak je produkt nogometne akademije Manchester Cityja, a od debija za prvu momčad, koji je dočekao pod Pepom Guardiolom već 2017., Foden je u pet godina sakupio ukupno 182 nastupa i 52 puta se upisao u strijelce



MANCHESTER Engleski 22-godišnji nogometni reprezentativac Phil Foden potpisao je novi, petogodišnji ugovor s Manchester Cityjem, objavili su u petak aktualni prvaci engleske Premier lige.


Prema novom ugovoru Foden će ostati na Etihadu do ljeta 2027., dok ga je prijašnji za klub vezao do ljeta 2024.


Ovaj 22-godišnjak je produkt nogometne akademije Manchester Cityja, a od debija za prvu momčad, koji je dočekao pod Pepom Guardiolom već 2017., Foden je u pet godina sakupio ukupno 182 nastupa i 52 puta se upisao u strijelce.




“Teško je riječima opisati koliko sam sretan što sam potpisao ovaj ugovor. To je ostvarenje sna”, izjavio je Foden u službenom priopćenju.


Velike zasluge za svoj igrački napredak pripisao je Guardioli.


“Mislim da me učinio deset puta boljim igračem nego što sam bio. Uz njega sam popravio sve segmente u svojoj igri i doista sam zahvalan što ga imamo i što mogu uz njega uživati u nogometu.”


Foden je ove sezone postigao sedam pogodaka i svoj prvi seniorski ‘hat-trick’ u pobjedi 6-3 protiv gradskog suparnika Manchester Uniteda.


“Teško se nešto može s tim mjeriti, to mi je bio jedan od najdražih trenutaka u karijeri”, rekao je Foden te dodao:


“Ove sezone postižem mnogo više pogodaka, a nadam se da mogu nastaviti u tom smjeru.”