Bravo!

Ela Znaor i Eman Pozderović brončani na SP-u u kickboxingu. Hrvatska ostvarila najbolji uspjeh u povijesti

Katarina Blažević

Eman Pozderović i Igor Ivošević

Eman Pozderović i Igor Ivošević

Ela je u disciplini point fighting do 65 kilograma prvo svladala Argentinku Mariju Florenciju Alfonso rezultatom 18:9, ali u polufinalu je Kanađanka Anne-Sara Cayer ipak bila bolja s 11:6 te je tako djevojka iz Malinske oko vrata okitila medalju brončanog sjaja



RIJEKA Hrvatske borkinje i borci na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, održanom u Portugalu, ostvarili su najbolji uspjeh u povijesti osvojivši čak deset zlatnih medalja, a u berbi odličja svoje su ime upisali i brončani Eman Pozderović, inače član riječkog Mega centra te Ela Znaor, članica Sušaka.


Ela je u disciplini point fighting do 65 kilograma prvo svladala Argentinku Mariju Florenciju Alfonso rezultatom 18:9, ali u polufinalu je Kanađanka Anne-Sara Cayer ipak bila bolja s 11:6 te je tako djevojka iz Malinske oko vrata okitila medalju brončanog sjaja.


Eman je do istog uspjeha došao u disciplini light contact do 89 kilograma, a nakon što je pobijedio austrijskog protivnika Anesa Trlea s 3:0, kao i aktualnog prvaka Europe Luku Krela (Slovenija) s 2:1, da bi u polufinalu bio zaustavljen od Talijana Alessanda De Ponta (0:3). Inače, Emanov trener iz Mega centra Igor Ivošević u Portugalu je bio i u funkciji izbornika hrvatske reprezentacije u ringovnim disciplinama.




A što se zlatnih hrvatskih borkinja i boraca tiče, njihova imena redom su Helena Jurišić, Lucija Bilobrk, Ana Bajić, Elizabeta Crnković, Andrej Kedveš, Luka Žuljević, Ana Stojanović, Lucija Regvat, Antonio Krajinović i Ivan Bertić.