Nakon dva tjedna nastavljena Bundesliga

Eintracht bolji od “Apotekara”, Freiburg iznenadio Kramarićev Hoffenheim

Hina

Razočarani igrači Bayera nakon poraza/Foto: REUTERS

Razočarani igrači Bayera nakon poraza/Foto: REUTERS

Od dosadašnjih pet odigranih dvoboja čak njih četiri su dobili gosti, a jedinu domaću pobjedu ostvario je Eintracht protiv Bayera.



BERLIN Nakon nešto manje od dva tjedna pauze nastavljeno je njemačko nogometno prvenstvo. Na programu su bile prve utakmice 14. kola, a od pet dvoboja, čak četiri su dobili gosti.


Jedinu domaću pobjedu ostvario je Eintracht porazivši Bayer Levekusen s 2:1, Freiburg je na gostovanju slavio protiv Hoffenheima s 3:1, Borussia Mönchengladbach je pobijedila Arminiju sa 1:0, Augsburg je istim rezultatom bio bolji od Kolna, dok je Union Berlin u Bremenu porazio Werder s 2:0.


Bayer je u Frankfurtu poveo u 10. minuti golom Nadiema Amirija, no domaćin je uspio okrenuti rezultat preko Aina Younesa (22′) i Edmonda Tapsobe (54′-ag). Daichi Kamad je u 75. minuti imao zicer za 3:1, no japanski veznjak je očajno pucao. Najbliže izjednačenju “Apotekari” su bili u 82. minuti kada je Martin Hinteregger nespretno “očistio” jednu loptu i pogodio vratnicu vlastita gola.




Bio je to tek drugi poraz Bayera ove sezone, a do sada jedinu utakmicu izgubio je od prvaka Bayerna, također s 1:2. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.


Freiburg je već nakon prvog poluvremena vodio 3:0 protiv Hoffenheima golovima Baptiste Santamarije (7′), Vincenza Grifa (34′-11 m) i Kasima Nuhua (42′-ag), a potom u nastavku mirno obranio prednost. Ihlas Bebou je smanjio u 58. minuti i to je bilo sve od domaćeg sastava u čijim redovima je Andrej Kramarić igrao cijeli susret.


Union Berlin je protiv Werdera sve obavio u prvom poluvremenu, a golove su zabili Becker (12′) i Awoniyi (28′).


Borussia Moenchengladbach je slavila kod Arminije golom Embola (58′).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore