Francetić i Smojver

Dvije mlade riječke odbojkašice okitile se brončanim odličjem na Europskom kadetskom prvenstvu!

Katarina Blažević

Foto HOS

Foto HOS

Upravo je Francetić posljednjim poenom okončala meč za treće mjesto protiv Grčke, u kojem su igračice izbornika Miodraga Stojakovića slavile 3:1 (25:21, 22:25, 25:21, 25:10)



RIJEKA Hrvatske odbojkašice okitile su se brončanom medaljom na Europskom kadetskom prvenstvu, koje se igralo u Srbiji i Mađarskoj, a dva odličja doći će i u Rijeku.


Lana Francetić, koja je inače i kapetanica kadetske reprezentacije, te Lorena Smojver, obje igračice HAOK Rijeke, bile su dio ekipe koja je ostvarila veliki uspjeh. Upravo je Francetić posljednjim poenom okončala meč za treće mjesto protiv Grčke, u kojem su igračice izbornika Miodraga Stojakovića slavile 3:1 (25:21, 22:25, 25:21, 25:10).


Maša Mlinar u pobjedu je ugradila 21 poen, dok je kapetanica Francetić dodala njih 15.




– Preplavile su nas velike emocije, još uvijek nismo sigurne što se događa, presretne smo zbog ovoga i s medaljom oko vrata idemo doma – izjavila je riječka odbojkašica Lana Francetić za službenu stranicu HOS-a nakon velike pobjede.


Već za devet dana slijedi i Svjetsko prvenstvo juniorki u odbojci, a na pripremama s reprezentacijom trenutno se nalaze tri članice HAOK Rijeke – Mara Štiglić, Petra Brkičić i Petra Gregorović.