Kristian Smiljanić

Dugogodišnji libero Rijeke napustio klub s Trsata i otišao put Zagreba: “Mladost je prilika koja se ne propušta”

Ivan Volarić

ISKORAK U KARIJERI - Kristian Smiljanić/Foto V. KARUZA

ISKORAK U KARIJERI - Kristian Smiljanić/Foto V. KARUZA

Godinama sam trenirao da se pokušam pokazati i dokazati na jednoj višoj razini i sada mi se pružila takva prilika, ali neće biti lako otići - kaže Smiljanić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke prošloga ljeta i prošle zime doživjeli su značajan igrački egzodus, a ni ovoga ljeta po svemu sudeći redove momčadi s Trsata neće zaobići – odlasci. I to onih najiskusnijih igrača.


Kristian Smiljanić, dijete kluba i dugogodišnji klupski libero, odazvao se pozivu zagrebačke Mladosti s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor (godina plus godina). Iako na toj poziciji u Mladosti igra reprezentativni libero Sven Šarčević, dugogodišnji član Rijeke u Dom odbojke kraj Save odlazi kao pojačanje na poziciji libera.


– Iskreno, ne znam kakva je situacija sa Šarčevićem, hoće li manje igrati ili odlazi iz kluba, ali rečeno mi je da u klub dolazim kao prvi libero – govori Smiljanić. – Prezadovoljan sam s ovim transferom! Godinama sam trenirao i radio da se pokušam pokazati i dokazati na jednoj višoj razini i sada mi se pružila takva prilika. Što reći nego da sam presretan zbog toga.


Zahvala




Sigurno neće biti lako napustiti redove Rijeke bez obzira na to što je situacija u klubu, kao uostalom i cjelokupnom riječkom sportu, dosta besperspektivna za svakog ambicioznijeg sportaša.


– U Rijeci sam započeo s odbojkom prije 12-13 godina i sigurno neće biti lako otići. Međutim, ovo je prilika koja se ne propušta i pokušat ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Rijeci i treneru Velimiru Liveriću sam zahvalan na svemu. Maksimalno su mi izašli u susret i zbog toga sam im jako zahvalan.


Reprezentacija


Smiljanić je svojedobno bio povremeno članom A reprezentacije, igrama u Mladosti sigurno će biti bliže »oku« izbornika.


– Sigurno da bih volio ponovo zaigrati u reprezentaciji. Kada se baviš nekim sportom, onda je jedan od glavnih ciljeva da dođeš do odabrane selekcije svoje zemlje. Naravno da bih volio ponovo zaigrati, vjerujem da će mi sada biti lakše. Kako zbog treninga u Mladosti, tako i igranja međunarodnih utakmica.


Bivši suigrač iz Rijeke, Opatijac Sandro Dukić, prošle sezone je igrao u Mladosti.


– Ne znam još hoćemo li iduće sezone igrati zajedno u Mladosti. Dukić je trenutačno na pripremama za Europsko prvenstvo. Čuli smo se, razgovarali, pitao sam ga neke savjete i hvala mu na informacijama – rekao je Smiljanić.