Kobna snimka

Dugogodišnjeg napadača Real Madrida čeka suđenje zbog ucjene suigrača

Hina

Karim Benzema/ Foto: Reuters

Karim Benzema/ Foto: Reuters

Radi se o slučaju iz 2015. godine, a Benzema se sumnjiči da je bio dio skupine koja je od Valbuene tražila 150.000 eura kako ne bi u javnost pustila snimke njegovog seksualnog odnosa s nepoznatom osobom.PARIZ Napadaču Real Madrida Karimu Benzemi sudit će se nakon što ga je tužiteljstvo optužilo za sudjelovanje u ucjeni bivšeg suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene.


Radi se o slučaju iz 2015. godine, a Benzema se sumnjiči da je bio dio skupine koja je od Valbuene tražila 150.000 eura kako ne bi u javnost pustila snimke njegovog seksualnog odnosa s nepoznatom osobom.


Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače i prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke seksualnog odnosa da je puste u javnost.
Benzema je 4. studenog 2015. priveden, ali je ubrzo pušten.


Datim suđenja još nije određen, a Benzema je negirao optužbe. Uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe, a prijetim im do pet godina zatvora za čin iznude.


“Nažalost, nismo iznenađeni ovom odlukom, koja je apsurdna kao što se i očekivalo”, rekao je Benzemin odvjetnik Sylvain Cormier za Reuters.


Od skandala, ni Benzema ni Valbuena više nisu igrali za reprezentaciju, premda je Benzema nekoliko puta izjavio kako bi se želio vratiti u redove “Les Bluesa”.


U 81 nastupu za Francusku zabio je 27 golova, dok je u dresu Real Madrida u 533 utakmice zabio 261 gol, osvojio četiri Lige prvaka, te tri španjolska prvenstva.


Valbuena je za francusku reprezentaciju upisao 52 nastupa i zabio osam golova, trenutačno je član Olympiakosa.